havadurum

DSİ su parası kesti, ODAŞ çay sularını aldı

704

Yaz aylarında başlayan ve kış aylarına gelinmesine rağmen devam eden kuraklık nedeni ile ilçe ve köylerde su sıkıntısı yaşanmaya devam ediyor. Çan Çevre Derneği avukatı Ümran Aydın, Küçükpaşa ve Büyükpaşa köyünde Kocabaş çayından alınan sulardan su parası kesildiğini çiftçilerin kendilerine nasıl üretim yapacaklarını sorduğunu belirtti. Aydın, Odaş Termik Santrali`nin ilk yılında yer altı kaynak sularını tükettiğini, şu anda ise Kocabaş Çayı`na boru döşendiğini ifade ederek, fotoğraflarını yayınladı. 


"Bu çiftçi nasıl üretecek?"
DSİ tarafından çiftçilerin kullandığı çaylardan su parası kesildiğini belirten Aydın; "Bir yanda "Küçükpaşa ve Büyükpaşa köyünde Kocabaş çayından aldığımız suya Devlet Su işleri tarafından su parası yazılmış. Sadece çay değil, artezyen ve su kuyularına da su parası yazılmış. `Bu çiftçi nasıl üretecek?` Gündeme getirebilir misiniz" diyen köylümüz, çiftçimiz..." dedi. 
 
"Yer altı sularımızdan sonra, sırasını getirdiği Kocabaş Çayımız"
Aydın , Odaş Termik Santrali Kocabaş Çayı`na döşenen su borularının fotoğraflarını paylaşan Aydın; "Diğer yanda ise 2 yıldır Çan`a musallat olan Odaş Termik Santrali`nin, daha ilk yılında bitirdiği yer altı sularımızdan sonra, sırasını getirdiği Kocabaş Çayımız... Odaş, Kocabaş Çayı`nın tüm suyunu çekecek şekilde, resimlerde gördüğünüz boru hattını döşüyor. Ne çiftçiye, ne de doğaya, kurda, kuşa bir tek damla su dahi bırakmayacak. Yazıklar olsun..." dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş