Deprem sahurda yakaladı

Çanakkale’de önceki gece meydana gelen 4,2`lik deprem Çanakkale`de kısa süreli paniğe yol açtı. ÇOMÜ Jeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, “Deprem bizim için sürpriz değildi, Gökçeada ve bölgesinde 4 büyüklüğündeki depremler yaşayabiliriz” dedi.

1172
 
 
Çanakkale`de önceki gece, saat 02.45 sıralarında meydana gelen deprem, kente kısa süreli paniğe yol açtı. Çanakkalelileri korkutan ve Saros Körfezi açıklarında meydana gelen depremin richter ölçeğine göre 4,2 büyüklüğünde olduğu kaydedilirken, yaklaşık 15 saniye sürdüğü öğrenildi. Afet ve Acil Durum (AFAD) Deprem Dairesi göre ise, Çanakkale`nin Eceabat İlçesi Beşyol Köyü açıklarında, yerin 19 altındaki 4,2 deprem, saat 02.45`te kaydedildi. Sahur vaktine denk gelmesi sebebiyle birçok vatandaşın hissettiği deprem, kısa süreli paniğe yol açsa da herhangi bir van ve mal kaybına neden olmadı. Dün konuyla ilgili haritalar yayınlayarak açıklamada bulunan ÇOMü Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Ganos fayına işaret ederken, Gökçeada dolayında da bu tür depremlere alışkın olunması gerektiğini bildirdi.
 
 
Perinçek, Ganos fayına dikkat çekti
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, yine Ganos fayine dikkat çekerek, “Sessiz alan olarak tariflenen, elips şeklindeki alan içinde son 30 günde sadece bir deprem oldu. Doğuda Kuzey Marmara`da depremler ve Batıda Saroz ve Kuzey Ege`de çok sayıda artçı deprem yaşadık. Her iki uçta biriken gerilim Ganos yönünde etkili olamıyor-ilerleyemiyor. Depremler elipsin sınırlarında takılıp kalıyor. Özellikle Saroz Körfezinin ortalarında önemli, aşılamayan bir bariyer var. Bu bariyer aşıldığında Ganos dolayında sıkıntı yaşayabiliriz. Endişelerimi belirtmek istedim” dedi.
 
 
“Gökçeada`da depremler yaşayabiliriz”
“Geçtiğimiz gece 2.45 sularında olan 4.2 büyüklüğündeki artçı deprem bizim için sürpriz değil” diyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, “Bundan sonraki günlerde de Gökçeada dolayında 4 büyüklükler civarında depremler yaşayabiliriz. 24 Mayıs 2014 Gökçeada depremini unutmayalım, tedbirleri elden bırakmayalım” ifadelerini kullandı.
Paylaş