havadurum

Darısı Çanakkale Belediyesi’nin başına

Çanakkale Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında beş aydır süren toplu sözleşme süreci devam ederken; Kepez ve Erenköy belediyelerinde anlaşmalar mutlu bir şekilde sona erdi.

862
Mutan’dan şartlı imza!
DİSK Genel İş Sendikası ile Kepez Belediyesi arasında yapılan görüşmeler sonucu yüzde 30 zammı kabul eden Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, sendikanın tüm işçilerinin kendisine  güzel bir akşam yemeği ısmarlaması şartıyla imzayı attı. Kepez Belediyesi’nde düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, DİSK Genel İş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Aladdin Öztürk, DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, sendika üyeleri ve belediye çalışanları katıldı.
 
Sendikacılar memnun
İmza töreninde konuşan DİSK Genel İş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Aladdin Öztürk, Kepez Belediyesi ile işçiler açısından iyi bir sözleşme imzaladıklarını söyledi. Öztürk; “Bundan sonra süreçte de bu sözleşmedeki koşulların yerine getirilmesi önemli. Biz aldığımız hakları çalışarak hayata geçireceğiz. Görüşmelerde bizi olumlu karşılayan Kepez Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çok iyi bir sözleşme olduğuna inanıyorum. Toplu sözleşmenin başta Kepez Belediyesi’ne ve sendikamıza hayırlı olsun” dedi.
 
Erenköy’de sözleşme sevinci
Dün ikinci imza ise Erenköy Belediyesinde atıldı; zam oranı yüzde 30. Belediye-İş Sendikası Başkanı Yüksel Özden, 2. Başkan Hakan Keskin ve Mali Sekreter Barbaros Özüpek, Erenköy Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz ile toplu sözleşmeye imza attı. Yapılan sözleşmeyle birlikte işçilerin aylık-larına %30 zam yapıldı. İmza töreninde konuşan Belediye-İş Sendikası Başkanı Yüksel Özden güzel bir sözleşme yaptıklarını söyledi. Sözleşmenin her iki taraf içinde hayırlı olmasını dileyen Başkan Özden Balıkesir ile birlikte Çanakkale bölgesinin de kendilerine bağlı olduğunu belirterek, sendikanın günden güne büyüdüğünü ifade etti.
 
Önder; “Görüşmelerimiz mutlu son ile sonuçlanacak”
TÜM BEL-SEN ile Çanakkale Belediyesi arasında görüşülen toplu iş sözleşmesinde mutlu sona yaklaşıldı. TÜM BEL-SEN Çanakkale Şube Başkanı Zeki Önder, Çanakkale Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü ve herhangi bir sorun olmadığını söyledi.
 
 
Kepez Belediyesi’nde düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, DİSK Genel İş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Aladdin Öztürk, DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, sendika üyeleri ve belediye çalışanları katıldı. İmza töreninde konuşan DİSK Genel İş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Aladdin Öztürk, Kepez Belediyesi ile işçiler açısından iyi bir sözleşme imzaladıklarını söyledi. Öztürk; “Bundan sonra süreçte de bu sözleşmedeki koşulların yerine getirilmesi önemli. Biz aldığımız hakları çalışarak hayata geçireceğiz. Görüşmelerde bizi olumlu karşılayan Kepez Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çok iyi bir sözleşme olduğuna inanıyorum. Toplu sözleşmenin başta Kepez Belediyesi’ne ve sendikamıza hayırlı olsun” dedi.
 
Mutan’dan şartlı imza
Belediyede çalışan işçilere en az %30 zam yaptıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, sözleşmeyi imzalamadan önce sendika yetkililerinden bir talepte bulundu. Belediye personeline sendikanın bir yemek vermesini talep eden Mutan, olumlu yanıt almadığı takdirde sözleşmeyi imzalamayacağını söyledi. Mutan; “Kepez Belediyesi’nde çalışan işçilerimiz için iyi bir sözleşme olduğunu düşünüyorum. Ben bir söz alacağım. Yoksa sözleşmeyi imzalamayacağım. Sendika, belediye çalışanlarına yemek verecek” diye konuştu. Sendika yetkililerinden olumlu yanıt alan Başkan Mutan, “Hayırlı olsun” diyerek sözleşmeyi imzaladı.
 
 
Erenköy’de sözleşme sevinci
Belediye-İş Sendikası Başkanı Yüksel Özden, 2. Başkan Hakan Keskin ve Mali Sekreter Barbaros Özüpek, Erenköy Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz ile toplu sözleşmeye imza attı. Yapılan sözleşmeyle birlikte işçilerin aylıklarına %30 zam yapıldı. İmza töreninde konuşan Belediye-İş Sendikası Başkanı Yüksel Özden güzel bir sözleşme yaptıklarını söyledi. Sözleşmenin her iki taraf içinde hayırlı olmasını dileyen Başkan Özden Balıkesir ile birlikte Çanakkale bölgesinin de kendilerine bağlı olduğunu belirterek, sendikanın günden güne büyüdüğünü ifade etti.
 
 
Önder; “Görüşmelerimiz mutlu son ile sonuçlanacak”
TÜM BEL-SEN ile Çanakkale Belediyesi arasında görüşülen toplu iş sözleşmesinde mutlu sona yaklaşıldı.
TÜM BEL-SEN Çanakkale Şube Başkanı Zeki Önder, Çanakkale Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü ve herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Mutlu sona az bir süre kaldığını belirten Önder, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile yakın bir süre içinde masaya oturup anlaşmaya varacaklarını ifade ederek; “Görüşmelerimiz devam ediyor. Baya bir mesafe katettik ve görüşmelerimizi sonlandırmak üzereyiz. Belediye Başkanımızdan randevu bekliyoruz. Herhangi bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Mutlu son ile sonuçlandırırız diye düşünüyorum” dedi.
Paylaş