Çınar; “Kaçak yapılara izin vermeyeceğiz”

Çanakkale köy ve mahalle muhtarları hizmet içi eğitim toplantısı Kongre Fuar Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Ahmet Çınar; “Kaçak, çirkin yapılara izin vermeyeceğiz” dedi.

861
 
Çanakkale ili köy ve mahalle muhtarları hizmet içi eğitim toplantısı, Vali Ahmet Çınar’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitim toplantısının açılışında konuşan Vali Ahmet Çınar, kaçak yapılaşma ile kararlı bir biçimde mücadele edeceklerini belirterek; “Kaçak, göçek yapılara, çirkin yapılara izin vermeyeceğiz. Takibini yapacağız ve hiç de acımayacağız” dedi. Yerel seçimlerde seçilerek göreve başlayan Çanakkale’deki köy ve mahallelerin yaklaşık 600 muhtarının katıldığı toplantıda, köylerde imar uygulamaları, çöp toplama hizmetleri, ruhsat işlemleri, muhtarların asayiş ile ilgili sorumlulukları ve kadına yönelik şiddet ve bununla mücadele mekanizmaları konularında eğitimler verildi. Muhtarların yaptığı iş ve bulunduğu konum itibarıyla çok önemli bir mevkide olduğunu söyleyen Vali Ahmet Çınar şu şekilde konuştu: “Burada hem sizlerle tanışmak istedim hem de ana başlıklarla muhtarlıkla ilgili konularda eğitim verilecek. Muhtarlarımız kendilerini önemsesinler. Her konuda köylerle ilgili işimiz var. Mülki idarede temel kanunumuz Köy Kanunu’dur. Muhtarların uçan kuştan haberi olacak. Muhtarlar, asayişten, eğitimden, aile ilişkilerinden, meralardan sorumludur. Görevleri saymakla bitmez. Kullanırsanız, Vali olarak beni kıskandıracak kadar yetkiniz var. Bilirsek, detaylara inersek gücünüzü daha da artırabilirsiniz.”
 
“Tedbir almalıyız”
Çanakkale’nin çok güzel bir kent olduğunu, her köyünün ayrı güzelliklere sahip olduğunu belirten Vali Ahmet Çınar; “Bu güzelliklere bağlı olarak da imar açısından sıkıntılar başlıyor. Tedbir alamazsak bu güzel coğrafyamızı çirkinleştiririz. Mimari ve kent planları da ya huzur verir ya da çirkinse stres yaratır. Bu şehir bakir kalmış, hep birlikte bunu korumalıyız. Rastgele, kaçak, istediği yere kimse ev yapamayacak. Bu konuda kimseye acımayacağız. Bazı köylerimizde örnek olsun diye mimari yarışmalar da başlattık. Kaçak, göçek yapılara, çirkin yapılara izin vermeyeceğiz. Takibini yapacağız ve hiç de acımayacağız” dedi. Vali Çınar, muhtarlara yönelik konuşmasını, “Muhtar bizim kültürümüzün özü, gücüdür. Siz kıymetlisiniz. Hep birlikte inşallah bu şehre, bu şehrin insanlarına hizmet edeceğiz” diyerek tamamladı.
Paylaş