havadurum

Çanakkale’de psikologlar Psikologlar Günü’nde bir araya geldi

Çanakkale psikologları 10 Mayıs Psikologlar Günü kutlama yemeğinde buluştu.

507

10 Mayıs Psikologlar Günü etkinliklerinde Çanakkale’de kamu ve özel kurumlarda faaliyet gösteren psikologlar kutlama yemeğinde bir araya geldi. Türk Psikologlar Derneği Çanakkale İl Temsilcisi Psikolog Mete Gökçer Aktepe tarafından yapılan açıklamada, “Mesleğini etik değerler doğrultusunda, emekle, sabırla ve aşk ile yapan, insanların hayatlarına dokunan, öğrenmekten ve sorgulamaktan bıkmayan tüm psikologların ve psikolog adaylarının gününü kutlarız. Umarız ki her psikolog ve psikolog yetiştiren psikoloji bölümleri hak ettikleri değeri görür” sözleri kullanıldı.

Hizmetler verilmeye devam edilecek

Çanakkale il genelinde özel ve kamu alanlarında 204 psikolog ile halka yönelik ruh sağlığı alanında psikolojik danışmanlık, psiko-eğitim ve koruyucu ruh sağlığı hizmetleri sağlandığı belirtildi. Psikolojik danışmanlık almak isteyen danışanların, hizmet alacağı ruh sağlığı uzmanının diplomasını, aldığı eğitimlerini ve yetkinlik alanlarını ibraz eden belgelerini mutlaka görmesi, kendini psikolog olarak tanıtan ama psikiyatri ya da psikoloji eğitimi almamış, kişilerden ruh sağlığı hizmeti almamaları konusunda uyarılarda bulunuldu.
Çanakkale’de giderek artan psikolog sayısı ile çocuk, ergen ve yetişkinlere yönelik ruh sağlığı hizmeti verilmeye devam edileceği aktarıldı.

(ATİLLA AKIN)
Paylaş