havadurum

Çanakkale’de 18 Mart heyecanı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 97. yıldönümü etkinlik programı belirlendi. 18-25 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliklerde sergi, konser, tiyatro, havai fişek gösterisi ve çeşitli organizasyonlar yer alıyor.

643
12 Mart Pazartesi sabahı saat 10.00`da Çimenlik Kalesi`nde düzenlenecek açılış töreni ve övünç madalyalarının takdimiyle başlayacak olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 97. yıldönümü kapsamında 18 Mart Stadyumu’nun yanı sıra Gelibolu Yarımadası’nda da tören gerçekleştirilecek. Törenlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda bakanların da katılması bekleniyor.
 
 
12 Mart Pazartesi sabahı saat 10.00`da Çimenlik Kalesi`nde düzenlenecek açılış töreni ve övünç madalyalarının takdimiyle başlayacak olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 97. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında çeşitli sergiler beğeniye sunulacak.
 
12 Mart tarihinde saat 15.00 de "1915 Şehitleri Çanakkale Destanı Tiyatrosu"nun gösterimi Eceabat ilçesinde yapılacak. Aynı gün Süleyman Demirel Konferans Salonu`nda "Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Konferansı" ile "Tiyatral Şiir Gecesi" etkinliği de gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında 13 Mart Salı günü ise il merkezinde çok sayıda sergi ve tiyatro gösterisi de vatandaşlar ile buluşacak.
 
Etkinlikler kapsamında her yıl olduğu gibi bu yılda 14 Mart Çarşamba günü sabah 10.00`da Cumhuriyet Meydanı’nda Vali Güngör Azim Tuna, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Koşusu’nun startını verecek. 14-18 Mart tarihleri arasında Çanakkale Deniz Zaferi İzci Kampı başlayacak. 14 Mart Çarşamba günü saat 10.00`da Çanakkale Savaşları’nda Cephe Gerisi Sağlık Hizmetleri Sempozyumu Troya Kültür Merkezi’nde, Desen ve gravür sergisi saat 17.00 de Korfmann Kütüphanesi’nde, Aşıkların Dilinden Çanakkale isimli etkinlik ise saat 20.00 de 90. Yıl Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek.
 
15 Mart Perşembe günü etkinlikleri ise Olimpik Yüzme Havuzunda Çanakkale Deniz Zaferi Yüzme Yarışmaları ile başlayacak. Aynı gün 18 Mart Stadyumu’nda pist yarışmaları, 18 Mart 1915 konulu söyleşi, Osmanlı Padişah Tuğraları Sergisi, Çanakkale 1915 sunumu ve Deniz Zaferi konseri de etkinlikler arasında yer alıyor.
 
16 Mart Cuma günü Şehitler Camisinde Çanakkale şehitleri için mevlit okutulacak. Cuma günkü etkinlikler sergi ve konserlerle sürecek. 17 Mart Cumartesi günü de çeşitli sportif faaliyetler, Çanakkale Boğazı gezisi, sergiler ve tiyatro gösterileri halka açık olacak.
 
Çanakkale’de 18 Mart törenleri
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi`nin 97. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 18 Mart Pazar günü saat 08.30`da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunma töreni gerçekleşecek. Törenin ardından katılımcılar, 18 Mart Stadyumundaki törene katılacak. 18 Mart Stadyumu’nda mehteran bölüğünün konseri ile başlayacak olan törende Vali, belediye başkanı ve garnizon komutanı tarafından altın madalya bayrağa toka edilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam edecek törende Vali, Belediye Başkanı ve Boğaz Garnizon Komutanı vatandaşların bayramını kutlayacak. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılacağı tören resmi geçit ile sona erecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait gemiler halkın ziyaretine açılacak.
 
Sabahki törenlerin ardından Şehitler Abidesi`nde ayrı bir tören düzenlenecek. Şehitler Abidesi’ndeki törenin ardından Çanakkale Boğazı`nda da resmi geçit töreni gerçekleşecek.
 
Öte yandan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkına yapılan Simülasyon Merkezi de hizmete girecek. 25 Mart tarihine kadar devam edecek etkinliklerde konser ve havai fişek gösterileri yer alacak.
Paylaş