havadurum

Büyüklere örnek olun çocuklar…

Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin seçimli genel kurulu gerçekleştirildi. Kent konseyi bünyesinde kurulan ve biz büyüklerin oluşturduğu bir çok meclisin performans yaratamadığı çalışmalardan sonra gözler çocuk meclisine çevrildi. Çocuk meclisinin yapacağı çalışmalar ile büyüklere örnek olması bekleniyor.

709
 
 
Kent Konseyi Çocuk Meclisi’ne 8 asil 2 yedek olmak üzere 10 kişinin seçildiği yürütme kurulu şu isimlerden oluştu: “Çağla Urgancı, Utku Çalıdağ, Denizhan Aydın, Aybüke Candan Pala, Oğuz Talha Uz, İrem Su Kardaş, Gurur Erensoy, Şevval Yapıcı, Cemre Karabulut (Yedek), Rümeysa İzi (Yedek).”
 
Çimenlik Kalesi’ndeki toplantı salonunda düzenlenen genel kurul toplantısına Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, çocuklar ve çok sayıda davetli katıldı. Seçim öncesi bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, seçilecek olan yürütme kuruluna başarılar diledi. Genel kurulun hayırlı olmasını da dileyen Yavuz, çocuk meclisi hakkında bilgiler verirken, genel kurulda yürütme kuruluna 8 asil ve 2 yedek olmak üzere 10 kişinin seçileceğini ifade etti.
 
Yapılan konuşmanın ardından Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nde görev yapacak olan yürütme kurulu seçimine geçildi. 8 asil 2 yedek olmak üzere 10 kişinin seçildiği yürütme kurulu şu isimlerden oluştu: “Çağla Urgancı, Utku Çalıdağ, Denizhan Aydın, Aybüke Candan Pala, Oğuz Talha Uz, İrem Su Kardaş, Gurur Erensoy, Şevval Yapıcı, Cemre Karabulut (Yedek), Rümeysa İzi (Yedek).” Yürütme Kurulu üyeleri arasında yapılan seçimde ise Aybüke Candan Pala ve Oğuz Talha Uz eş başkan olarak belirlendi.
 
Öte yandan Genel Kurul toplantısını gerçekleştiren Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, önümüzdeki günlerde bir araya gelerek başkanını seçecek.
 
 
 
Paylaş