havadurum

Bu bir "Nar" haberidir!

2189

 

(Özel Haber - Seçkin Sağlam)

Öğrenci sayısının giderek arttığı, öğrencilerin en önemli problemlerinden olan barınma sorununun bir türlü çözülemediği Çanakkale’de, yıllarca öğrencilere yurt olarak hizmet veren bina, otel yapılmak isteniyor. Kredi Yurtlar Kurumu ile anlaşmalı olarak Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı tarafından öğrenci yurdu olarak hizmet veren binalar, geçtiğimiz haftalarda ihale yoluyla kiralandı. Kumru Petrol LTD ŞTİ tarafından 19 yıllığına aylık 40 bin TL bedel ile “yurt” olarak kiralandığı öğrenilen alanın akıbeti bugün Çanakkale Belediye Meclisi’nde belli olacak. 


Yurt olarak kiralayıp otele çevirmek!
Üzerinde üç katlı sosyal tesis binası ile iki tane 6’şar katlı yurt binaları bulunan söz konusu alandaki en önemli sorun, vakfın burayı önce yurt olarak kiralaması, sonradan otele çevirmek istemesi. Yurt bedeli üzerinden kiralanarak, ticari hayatına otel olarak hizmet vermesi planlanan alanın ekonomik olarak ciddi bir ‘rant’ oluşturduğu iddia ediliyor. Yurt olarak kiralanıp, otel geliri ile ticari hayatını sürdürecek olması, bu haliyle proje hakkındaki ilk izlenimlerin de olumsuz olmasına neden oluyor. 
 
Vakfın başvurusu 30 Eylül!
Çanakkale Belediyesi’ne 30 Eylül tarihinde başvuruda bulanan Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı, söz konusu alan için 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği talebini iletti. Söz konusu alan İmar Komisyonu’nda görüşüldü. Alan ile ilgili son kararı Çanakkale Belediye Meclis üyeleri, bugün yapacakları Kasım ayı olağan meclis toplantısındaki görüşmede verecek… 
 
Belediye meclisi ne karar verecek? 
Çanakkale’de öğrencilerin barınma sorunları çözülememişken, yıllarda yurt olarak kullanılan ve öğrencilere hizmet veren bir alanın, yılın belirli günleri haricinde otellerin boş kaldığı da göz önünde bulundurularak, yurt yerine otel olarak hizmet vermesi de alanın handikaplarından biri… Yurt olarak kiralanıp, imar planı değişikliği ile otele dönüştürülen ve yurt bedeli üzerinden Terzioğlu Vakfı’nın kira alması da vakfın zararı uğraması olarak yorumlanıyor. Çanakkale Belediye Meclisi’nin nasıl bir karar vereceği ise bugün yapılacak toplantıda belli olacak.
Paylaş