havadurum

Belediye tesislerine ilgi

Çanakkale Belediyesi tarafından modern bir şekilde dizayn edilen Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi ile Geri Dönüşüm Merkezi, diğer il belediyelerine örnek oluyor. Belediyenin söz konusu yatırımlarını incelemek üzere Balıkesir ve Karşıyaka Belediyesi’nden bir heyet geldi.

264
Karşıyaka Belediyesi Başkan Yardımcısı ve ilgili Daire Müdürlerinden oluşan heyet Çanakkale Belediyesi`ni ziyaret etti. Gerçekleşen ziyaretin belediyeler arası teknik, sosyal ve kültürel projelerin paylaşılmasına imkan tanıdığı bildirildi. Özellikle ÇAKAB tarafından yürütülen Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması Projesi kapsamında Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi ile Geri Dönüşüm Merkezi yerinde ziyaret eden heyete, Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcar tarafından projenin başlangıç aşamasından halkın bilgilendirilmesi, ayırma ve toplama çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Kemel Köyü, Doğantepe Mevkii’nde bulunan Düzenli Depolama Alanına gidilerek ziyaretçilere işletmeyle ilgili bilgiler verildi.
 
Ziyaret ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren Çanakkale Belediyesi yetkilileri; “Balıkesir Belediyesi`nin belediyemize gerçekleştirdiği ziyaret programı kapsamında 7 Belediye ve mücavir alanlardaki köylerde çöplerin toplanması, taşınması ve bertarafını içeren bir yönetim sistemi projesi olan Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği (ÇAKAB) tarafından yürütülen Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetim Projesi`nin bir benzerinin, Balıkesir Katı Atık Yönetim Projesinin Balıkesir Belediyesi’nde başlıyor olmasından dolayı, Balıkesir Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Balıkesir İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği (BAÇEYÖB) teknik elemanları tesislerimize ziyaret ettiler. Ziyarete gelen misafirlere tesisin imalatından, işletmeye alınma süresine kadar geçen sürede yaşanan deneyimler aktarılmış, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Teknik geziler sonrasında kentin tarihi ve turistik yerlerinin de gezilmesi ile ziyaret sona ermiştir” dediler.
Paylaş