havadurum

Ayvacık’ta 23 Nisan kutlandı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ayvacık ilçesinde törenlerle kutlandı.

337
Atatürk Kültür Park’ta çelenk töreniyle başlayan program, ilçe stadyumundaki etkinliklerle son buldu. Kutlama programı ilçe merkezinde bulunan Atatürk Kültür Park’ta sabahın ilk saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törene Kaymakam Gökay Özkan, Garnizon Komutanı Binbaşı Mehmet Bora Özalp, Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ile Cumhuriyet Başsavcısı Serhat Bişkin’in yanı sıra daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Öğrenciler makam koltuğunda
Törenin ardından program öğrencilerin temsili olarak makamlara oturmasıyla devam etti. Belediye Başkanlığı makamını temsili olarak Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Barış Tekebaş devraldı. Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin öğrenciyi tebrik ederken; “Bugün bizler bu makamların sahibi olarak çocuklarımıza güzel bir miras bırakmak adına mücadele ediyoruz. Çocuklarımız bizlerin yaşlarına geldiğinde kendilerini geliştirmiş, kültür seviyesi yüksek, modern teknolojiyi kullanabilecek bir gençlik olmalıdır” dedi. Başkan Şahin yerini temsili olarak devrettiği Barış Tekebaş’a hediyeler takdim etti.
 
Stadyumda tören
Çocukların temsili olarak makamlara oturmasının ardından ilçe stadyumuna geçildi. Stadyumdaki törende öğrenciler tarafından şiirler okunurken, çeşitli gösteriler de yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de takdim edildi. Program minikler arasında yapılan futbol karşılaşmasıyla son buldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Ayvacık’ta bugün Ayvacık Belediye Başkanlığı tarafından ilçe stadyumunda organize edilen “Çocuk Festivali” ile devam edecek.
Paylaş