Damla sakızı, Türk kahvesine hem tatlı hem de ferah bir aroma katar. Damla sakızlı türk kahvesi yapmak için, önce damla sakızlarını havanda dövün veya toz haline getirin. Sonra suyla birlikte cezveye alın ve kaynatın. Daha sonra kahve ve şeker ekleyin ve pişirin. Fincana almadan önce köpüğünü ayırın ve fincanın üzerine koyun. Damla sakızlı türk kahvesi hazır.
Nane, Türk kahvesine fresh bir hava katar. Naneli türk kahvesi için kahve, su, şeker ve 2 yaprak taze nane cezveye alınır. Pişmeye yakın köpükler alınır ve fincana eklenir. Nane yaprakları çıkarılır. Pişen kahve fincana alınarak servis edilir.
Çikolata, Türk kahvesinin acılığını yumuşatan bir malzemedir. Çikolatalı türk kahvesi için, kahve, su, şeker ve rendelenmiş bitter çikolata cezveye alınır. Karıştırarak pişirilir. Fincana almadan önce köpüğünü ayırın ve fincanın üzerine koyun. Üzerine isteğe göre çikolata sosu veya toz kakao serpebilirsiniz.
Menengiç, Türk kahvesine farklı bir tat ve kıvam verir. Menengiçli türk kahvesi için, menengiç kahvesi ve Türk kahvesini eşit oranda karıştırın. Su ve şeker ekleyerek pişirin. Fincana almadan önce köpüğünü ayırın ve fincanın üzerine koyun. Menengiçli türk kahvesi hazır.
Portakal, Türk kahvesine hem kokusuyla hem de tadıyla damakları çatlatan bir kahve türüdür. Portakal aromasını sevenler için idealdir. Portakallı türk kahvesi için, bütün bir portakalın üst kısmı kesilmeli ve ortası oyulmalıdır. Cezve şekline getirilen portakalın içerisine su, kahve ve şeker eklenir. Portakal ocağın üzerine alınarak kahve pişirilir. Ardından sıcak sıcak servis edilir.
Sütlü Türk kahvesi, Türk kahvesinin keskin aromasının yumuşatılmış halidir. Sütlü Türk kahvesi hazırlamak için, kahve, su, şeker ve süt cezveye alınır. Karıştırarak pişirilir. Fincana almadan önce köpüğünü ayırın ve fincanın üzerine koyun. Sütlü Türk kahvesi hazır.
Kakule, Türk kahvesine hem hoş bir koku hem de baharatlı bir tat verir. Kakuleli Türk kahvesi yapmak için, önce kakule tohumlarını havanda dövün veya toz haline getirin. Sonra suyla birlikte cezveye alın ve kaynatın. Daha sonra kahve ve şeker ekleyin ve pişirin. Fincana almadan önce köpüğünü ayırın ve fincanın üzerine koyun. Kakuleli Türk kahvesi hazır.
Aromalı Türk kahvesi yaparken Türk kahvesi yapımı ile aynı mantığa sahiptir. Her fincan için iki çay kaşığı Türk kahvesi, fincan kadar soğuk su ve nasıl bir aroma kullanmak istiyorsanız zevkinize göre o aromayı koyarak pişirmeniz yeterli olacaktır. Bu şekilde evde damla sakızlı, naneli, çikolatalı, menengiçli, portakallı, sütlü ve kakuleli kolayca yapabilirsiniz.
Aromalı Türk kahvesi, sade Türk kahvesinin faydalarına ek olarak, içerisine eklenen aromaların da faydalarını taşır. Örneğin, damla sakızı sindirimi kolaylaştırır, nane mideyi rahatlatır, çikolata mutluluk hormonu salgılar, menengiç kolesterolü düşürür, portakal C vitamini kaynağıdır, süt kalsiyum içerir, kakule ise ağız kokusunu giderir. Aromalı Türk kahvesi, düzenli ve kontrollü bir şekilde tüketildiğinde, bağışıklığı güçlendirir, metabolizmayı hızlandırır, yağ yakımına yardımcı olur, zihni açar ve enerji verir.
Aromalı Türk kahvesi, sade Türk kahvesine göre daha fazla kalori içerir. Bunun sebebi, içerisine ekstra olarak yeni malzemeler eklenmesinden dolayı kalori miktarı da bununla doğru orantıda artmaktadır. Eğer kilo verme dönemindeyseniz aromalı olarak tüketeceğiniz Türk kahvesini kontrollü bir şekilde tüketebilirsiniz. Aromalı Türk kahveleri de sade Türk kahvesinde olduğu gibi metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakımınıza yardımcı olacaktır. Kilo verirken kalori açığı yaratmak gerektiği için kalorilerine dikkat ederek tüketmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Bir fincan sade Türk kahvesi ortalama 7, şekerli Türk kahvesi ise 42 kaloridir. Aromalı Türk kahvesi kalori değerleri ise şöyledir: