havadurum

Aktif Yaşlılık Seminerlerinin 3'üncüsü düzenlendi

ÇASEMDER’in ‘Aktif Yaşlılık Seminerleri’nde ÇOMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayten Dinç, ‘Sağlıklı Yaşlanma ve Yaşlılık’ üzerine bilgilendirmede bulundu.

986

Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği (ÇASEMDER), ‘Aktif Yaşlılık Seminerleri’nin üçüncüsü Çanakkale Belediyesi Nikâh Salonunda sağlıklı yaş alma konusunda bilgi almak isteyen çok sayıda dinleyiciyi ağırladı.

Dernek tarafından daha önce ‘Hücresel Yaşlanma’ ve ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ konu başlıkları altında seminerler verilmişti.

‘Aktif Yaşlanma’ seminerlerinin üçüncüsü olan ‘Sağlıklı Yaşlanma ve Yaşlılık’ ÇOMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayten Dinç, konuşmacı olarak yer aldı. Dinç, yaşlılığın tanımını yaparken, ülkelere göre ortalama yaşlı nüfusunun oranlarını paylaştı. Türkiye’de erkeklerin ortalama yaş ömrünün 75, kadınlarda ise 80 olduğunu belirten Dinç, erkeklerin ömrünün daha az olduğunu söyledi. Dinç ayrıca; küresel çapta nüfusun giderek yaşlandığını ve genç nüfusun artış göstermesi gerektiğini ekledi.

Bilgilendirme seminerinin ardından etkinlik, müzik ve şiir dinletisi ile sona erdi.

(Sevi Gözay Uğurlu)

Paylaş