havadurum

Akşama Ne Yemek Yapsam? İşte En Pratik ve Lezzetli 5 Tarif!

Akşam yemeği için kararsız mısınız? İşte size hem kolay hem de sağlıklı 5 yemek önerisi! Bu tariflerle, akşam yemeği hazırlamak hiç bu kadar keyifli olmamıştı!

701

Akşam yemeği hazırlamak için zamanınız mı yok? Her gün aynı yemekleri yapmaktan sıkıldınız mı? O halde size harika bir haberimiz var! Bu yazımızda, akşama ne yemek yapsam diye düşünenler için en pratik ve lezzetli 5 tarifi paylaşıyoruz. Bu tarifler hem kolay hem de sağlıklı. Üstelik evinizdeki malzemelerle de yapabilirsiniz. İşte akşam yemeği için 5 nefis öneri:

Kağıtta Levrek

Levrek, patates ve cherry domates ile hazırlanan kağıtta levrek tarifi, bol limonla zenginleştirilmiş bir salata eşliğinde sunabilirsiniz. Kağıtta pişirdiğiniz için hem lezzetini hem de vitaminlerini koruyan bu yemek, akşam yemeği için ideal bir seçim.

Tavada Tavuk Şiş

Tavuk göğsü ve biber ile hazırlanan tavada tavuk şişleri, lavaşa sararak servis edebilirsiniz. Dilerseniz, tava yerine fırın veya ızgarada da pişirebilirsiniz. Tavuk şişlerin yanında yoğurtlu bir sos veya cacık da çok yakışacaktır.

Köfteli Rulo Sebze Kebabı

Sebze sevmeyenlerin bile geri çeviremediği, baharatın yemekler üzerindeki gücünü kanıtlayan bir tarif karşınızda! Bol yoğurt eşliğinde afiyetle tüketebileceğiniz ya da leziz bir bulgur pilavıyla zenginleştirebileceğiniz köfteli rulo sebze kebabı, akşam yemeği için harika bir alternatif.

Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote

Güveçte hazırlanıp da, sofraya geldiği gibi ağız sulandırmayan tarife hiç rastlamadık. Yoğun sosu, üzerinde eriyen kaşarları ve içindeki enfes tavuk sotesiyle tam bir başyapıt! Üstelik çok da kolay. Tek başına da gayet doyurucu olabilecek bu tarifi, tane tane bir pilav hazırlayarak taçlandırabilirsiniz.

Lazanya

Gelin bu akşam İtalyan mutfağını sofranıza konuk edin. Yemek yaparak stres atmayı sevenlerdenseniz, size ilaç gibi gelecek bir tarif bu: lazanya. Başlangıca da sıcacık bir çorba hazırladınız mı, bu akşamın ziyafet menüsü tamam demektir.

Akşama ne yemek yapsam sorusuna cevap verdik. Umarız bu tarifler sizin de hoşunuza gitmiştir. Afiyet olsun!

(ESRA GÜLLER)
Paylaş