havadurum

“Her şeyden haberimiz var!”

CHP Milletvekili Ali Sarıbaş ve arkadaşları gazetemize yaptıkları ziyarette gündemdeki sorularını yanıtladılar. “Çanakkale’de olan biten her şeyden haberimiz var” diyen Sarıbaş, Viyadük’ten, GMKA’ya ve Çanakkale Savaşlarının 100. yıl anma etkinliğine kadar bir çok konuda görüşlerini bildirdi.

903
“Viyadük’te baştan beri yanlış yapıldı”
Bir mimar olarak konuyu yıllardır yakından takip ettiğini belirten Sarıbaş; “Türkiye köprü, otoyol vb. alanlarda Dünya’da söz sahibi bir ülkeyken, Çanakkale’de 10 yıldır yaşanan böyle bir sorunu anlamak mümkün değil. AKP iktidarı bu 200 metrelik yola gereken hassasiyeti göstermiş olsaydı. Bugün bunlar yaşanmazdı” dedi.
 
Baştan beri gerekli olan teknik incelemeler ve devamında mühendislik hataları yapıldığını belirten Sarıbaş, “Valiliğin yaptığı açıklama bence çok yanlış. Burada ‘tehlike yoktur’ diye bir açıklama yapılamaz. Orada tehlike vardır. Bu haliyle de var olmaya devam edecektir. Bunu söylerseniz, bu sorumluluğu da almış olursunuz. Kimse kimseyi kandırmasın. Halkımızı kandırmasın” dedi.
 
 
CHP Milletvekili Ali Sarıbaş ve arkadaşları gazetemize yaptıkları ziyarette gündemdeki sorularını yanıtladılar. “Çanakkale’de olan biten her şeyden haberimiz var” diyen Sarıbaş, Viyadük’ten, GMKA’ya ve Çanakkale Savaşlarının 100. yıl anma etkinliğine kadar bir çok konuda görüşlerini bildirdi.
 
“Viyadük’te baştan beri yanlış yapıldı”
Bir mimar olarak konuyu yıllardır yakından takip ettiğini belirten Sarıbaş, “Türkiye köprü, otoyol vb. alanlarda Dünya’da söz sahibi bir ülkeyken, Çanakkale’de 10 yıldır yaşanan böyle bir sorunu anlamak mümkün değil. AKP iktidarı bu 200 metrelik yola gereken hassasiyeti göstermiş olsaydı. Bugün bunlar yaşanmazdı” dedi. Baştan beri gerekli olan teknik incelemeler ve devamında mühendislik hataları yapıldığını belirten Sarıbaş, “Valiliğin yaptığı açıklama bence çok yanlış. Burada ‘tehlike yoktur’ diye bir açıklama yapılamaz. Orada tehlike vardır. Bu haliyle de var olmaya devam edecektir. Bunu söylerseniz, bu sorumluluğu da almış olursunuz. Kimse kimseyi kandırmasın. Halkımızı kandırmasın” dedi. Konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde de uyarılarla dile getirdiğini söyledi. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğini belirten Sarıbaş, “10 yılda bir yolu yapamayanların hali içler açısı’ diyerek iktidarı eleştirdi.
 
‘GMKA’da sorun var’
TBMM Kamu İktisadi Kuruluşları Komisyonu üyesi de olan Ali Sarıbaş, Türkiye’de yaşanan durumun içler acısı olduğunu söyleyerek; “Türkiye Cumhuriyeti’nde AKP dönemi gibi kötü bir dönem yaşanmamıştır. Ne işçi alımında, ne memur alımında, ne de GMKA’a gibi kuruluşların dağıttığı paralarda adalet yoktur” dedi. Sarıbaş her konuda yanlı ve yandaş davranıldığını belirterek; “GMKA’da dağıtılan paralarla ilgili şüphemiz var. Kimlere ve hangi projelere verildiğini yakından takip edeceğiz. Bu konunun takipçisi olacağımızı şimdiden söyleyeyim. Kimse çok da rahat olmasın. Bunu TBMM’de de, burada da açıkça konuşacağım” dedi. Sarıbaş özelleştirmelerle olarak da; “Türkiye 10 yıldır soyulmaktadır” dedi.
 
“Elektrikte soygun düzeni yaşanıyor”
Çanakkale’deki vatandaşların en büyük sorunlarından birisi olan elektrik kullanımını TBMM gündemine getirdiğini söyleyen Sarıbaş, “Özelleştirmeden sonra tam bir soygun düzeni de burada kuruldu. Türkiye’nin en temiz bölgesi burası. Kayıp kaçak diye bir şey yok. insanlar koşa koşa gidip paralarını ödüyor. Ama şirket sanki ödemesinler diye bakıyor! Şaşırıyoruz. 20 lira gibi bir para alınıyor. Birgün değil, bir dakika bile müsaade edilmiyor. Bu kadar insanı olan bu konuda, böyle bir tavır kabul edilemez” diyerek UPESAŞ’ın uygulamalarını eleştirdi. Konuyu takip etmeye devam edeceğini de belirten Sarıbaş, Çanakkalelilere bu konuda eziyet edilmemesi için her yere başvuruda bulunacağını da sözlerine ekledi.
 
Turizm ve 100. yıl kutlamaları
Çanakkale’nin turizm alanında gelişmesini istediklerini belirten Sarıbaş, ancak bunun planlı ve programlı bir şekilde sürdürülebilir olmasının gerekli olduğunu söyledi. 100. yıl törenleri için gelmek isteyen binlerce turiste ‘yerimiz yok’ demeyi, Suudilerin hac kotasına benzeten Sarıbaş; “Tören alanı yetersiz demek çok yanlış. Üç günde yapılır tören alanı. Ve yapılmalıdır da. Türkiye böyle çaresiz gösterilemez” diyerek eleştiride bulundu. 100. yıl için bütçeden ayrılan 96 milyon liranın da takipçisi olacaklarını söyleyen Sarıbaş, “Bu paralar dikkatli harcanmalı. Gerçekten ihtiyaç duyulan yerlere harcanmalı. Bu para harcansın da, nasıl harcanırsa harcansın diye bir şey söz konusu olamaz” dedi.
Paylaş