“Çan’a yeni bir hançer eklenmesin”

Çan`ın Yaya Köyü mevkiinde Çan Kömür ve İnşaat A.Ş. tarafından kurulması planlanan 140 MWm / 135MWe (325MWt) kurulu gücündeki “Çan-2 Termik Santrali ve Kül Depolama Sahası” projesinin ÇED toplantısı bugün yapılacak. Çan merkezdeki Kardelen Düğün Salonu`nda yapılacak ÇED toplantısı saat 10`da başlayacak. Çan-2 termik santrali Çan`da başta insan sağlığı olmak üzere doğa yaşamı konusunda büyük bir bir tehlike olarak görülürken, Çan halkı ve Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu`nun bu yatırıma karşı durması istendi.

860
 
 
ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) toplantısı bugün yapılacak olan “Çan-2 Termik Santrali ve Kül Depolama Sahası” projesi ile ilgili açıklamada bulunan çanakkale Çevre Platformu Sözcüsü Hicri Nalbant, “Birinci santral zaten Çan`ın başına bela olmuş durumdadır. İkincinin kuruluyor olması, belanın ve vahşetin büyüyeceği anlamına gelmektedir. ÇED zaten sulandırılmış bir kurumdur ve başvuruların yüzde 99`u olumlu sonuçlanmaktadır. Ancak Çanlıların gidip santral istemediklerini haykırmaları gerekiyor. Çan`a ve bölgemize yeni bir hançer eklenmesin diye karşı duruş göstermeliler” dedi.
 
“Çan-2 termik santrali ile ilgili olarak biz de yargıya başvuracağız. Çan halkının yanında olarak gereken ne ise yapacağız” diyen Nalbant, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu`ya da çağrıda bulundu. Nalbant, “Çan Belediye Başkanı başta olmak üzere, Çan halkının tümüne görev düşüyor. Çan-2 termik santraline karşı bir tavır içinde olmalılar. Çan`ın içme suyunun geldiği Ağı Dağı hançerlenirken daha duyarlı olmalarını beklerdik. Ancak orada göstermedikleri duyarlılığı burada göstermelerini bekliyoruz. Biz Çanakkale Çevre Platforu olarak, termik santral ve altın madenine karşı Çan halkının hep yanında olduk, yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Paylaş