havadurum

“30 Mart’ta kınamız, 31 Mart’ta ise düğünümüz var”

CHP`li kadınlar, yerel seçim çalışmalarının startını muhteşem bir organizasyonla verirken, seçimlerdeki rakiplerine de gözdağı verdi. Kolin Otel`de düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Kadın Kolu buluşması gövde gösterisine dönüşürken, CHP yöneticilerinin tam kadro yer aldığı buluşmada yerel seçim öncesi birlik ve beraberlik mesajları verildi. Yoğun ilgi gören buluşmada ayrıca Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 5 yıl içerisinde yaptığı proje ve çalışmalarla ilgili de kadınlara hesabını verdi.

815
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Kadın Kolu buluşması partililerin akınına uğradı. Kolin Otel`de düzenlenen buluşmaya CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, mevcut Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, ilçe ve belde başkanları, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen, CHP Merkez İlçe Başkanı Güzide Akar, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Yerel seçim startının verildiği buluşmada partililerin verdiği birlik ve beraberlik mesajları ise dikkat çekti. Buluşmanın açılış konuşmasını yapan CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Güzide Akar; “Seçim startını vermiş bulunuyoruz. Kadın arkadaşlarımızı Merkez İlçe binamıza bekliyoruz. 30 Mart 2014 yılında kınamız var. 31 Mart`ta ise düğünümüz var çalsın davullar. Ülkemizin içinde bulunduğu durum yaklaşan yerel seçimlerini göz önüne alırsak, Cumhuriyetimize vurulan darbeleri görürsek, gençlerimize yapılan eziyetleri görürsek, andımızın kaldırıldığını görürsek, bugünkü buluşmayı çok önemsiyorum ve anlamlı buluyorum. Barışın kentinde olmazsa olmazın barışın, kardeşliğin, birlikteliğin, beraberliğin, kadını ve erkeğin eşit olduğu Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında buluşalım diyorduk. İşte buluştuk. Hepimizin yapması gereken egolarımıza ve özel duygularımıza paydos diyelim. Zira bugün görev günüdür. Onun için arkamıza bakmadan yürüyeceğiz. Her zaman yan yana çalışacağız. Demokrasi, eşitlik, özgürlük ve beraberlik için yürüyoruz” dedi.
 
 
“Çalınmadık kapı, girilmedik ev bırakmayacağız”
CHP`li kadınlar olarak el ele, gönül gönüle vererek Türkiye`nin sahipsiz olmadığını haykıracaklarını ifade eden CHP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen ise; “Gün el ele, gönül gönüle verme günüdür. 30 Mart tarihine kadar Çanakkale`de çalınmadık kapı, girilmedik ev, kahve ve işyeri, bırakmamak için bir araya geldik. Ülkenin karanlığa sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. AKP`ye dur demek için Cumhuriyet tarihinde ilk defa çoluğunun çocuğunun yaptığı büyük yolsuzlukları aklamak için tek gecede yüzlerce devlet memurunun yerini değiştiren yöneticilerin fütursuzluğuna ve parça parça ülkeyi satanlara dur demek için buradayız. Bu seçimlerde yeni bir kader çizgisi çizilecek. Gün kişisel hesapların günü değil. Gün laik olmadıklarımıza dur demek için cevap verme günüdür. Gün Cumhuriyete ve ülkeye sahip çıkma günüdür. Çanakkale`ye ve bu güzel ülkemize birlikte el ele, gönül gönüle sahip çıkarak bu ülkenin sahipsiz olmadığını haykıracağız” diye konuştu.
 
 
Önder; “Açık ara kazanarak birinci parti olmak istiyoruz”
CHP`de yaşanan aday belirleme sürecine değinen CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder; “Cumhuriyet Halk Partisi`nin şu andaki adayı Ülgür Gökhan`dır. Bundan böyle egolarımızı, muhalefetimizi yani her şeyi öteleyerek intikam duygularından ve eleştirilerden vazgeçerek yapacağımız bir tek şey var. Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerine kulak verip çalışmak ve çalışmak. Ülkemiz yangın yerine döndü. Cumhuriyet kazanımlarımız bir bir yok edildi. İçinde bulunduğumuz durumdan hepimiz şikayetçiyiz. Öyleyse seçim çalışmaları startında örgüte kulak veriniz. Örgüte destek veriniz. Bir olalım ve beraber olalım. Zaten gerek merkez gerekse Kepez`de var olan Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının devamı konusunda bir şüphe taşımıyoruz. Ama Çanakkale ve Kepez`de sadece seçimleri kazanmak değil, açık ara kazanarak genelde de birinci parti olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Sarıbaş; “El birliğiyle Çanakkale`de CHP bayrağını dikeceğiz”
“İyi ki örgütlerimiz var. İyi ki Türkiye`de Cumhuriyet Halk Partisi var. Çünkü, Çanakkale`den vereceğimiz mesaj hem genel merkezimize bir güven, ışık ve Türkiye`ye bir mesaj olacaktır” diyen CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Türkiye`nin geleceğinin önemini bilerek bu seçimlere hazırlanıyoruz. Çünkü, Türkiye`de bugünkü hükümet kendini devlet yerine koyan ve devlet yerine koyarak da kendini kral hisseden, insanları ötekileştiren, Türkiye`de sevgi ve barışı yok eden bir anlayış içerisinde. Ülgür Gökhan`ın bugüne kadar yaptıkları bir teminattır. El birliği ile hep beraber 30 Mart`ta Çanakkale`de bayrağımızı tekrar dikerek Türkiye`ye mesaj verelim” şeklinde konuştu.
 
Soydan; “Özgürlük ateşini Çanakkale`den başlatacağız”
Çanakkale`den başlayarak özgürlük ateşini bütün Türkiye`ye hep birlikte
yayacaklarını kaydeden CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan şu şekilde konuştu: “Türkiye şu anda sürüklenmiş olduğu Orta Doğu`nun diktatörlük bataklığına gitmeyecektir. İnanıyorum ki, sizlerin mücadelesiyle Türkiye demokrasiyi, özgürlükleri, çocuklarımızın geleceğini seçecektir. Türkiye bundan sonra sizlerin katkısıyla Mustafa Kemal Atatürk`ün Türkiye’sini aydınlık Türkiye`yi yeniden seçecek ve yeniden yazacaktır. Yolumuz açık olsun Bu seçim sadece yerel yönetimleri belirleyecek olan bir seçim değildir. Bu seçim, bizim ve çocuklarımızın geleceğini belirleyecek olan seçimdir. Türkiye`nin yönünü belirleyecektir. İnanıyorum ki, biz Çanakkale`den başlayarak özgürlük ateşini bütün Türkiye`ye hep birlikte yayacağız. 30 Mart`tan sonra sadece yerel yönetimlerle değil, artık Türkiye`de de ve Ankara`da da Cumhuriyet Halk Partisi`nin bayrağını dikeceğiz. Yolumuz açık olsun.”
 
Karagöz; “Namus günü gelmiştir”
CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ise; “2011 seçimlerinde aldığımız Cumhuriyet tarihinin en yüksek oyunu bu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi ilçeleriyle ve beldeleriyle birinci parti görülüyor. Bu defa AKP`yi alt edeceğiz ve bayrağımızı Çanakkale`nin en ücra köşelerine dikeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bence namus günü gelmiştir. Hepimiz barışın, özgürlüğün ve umudun kentinde bu bayrağı en yükseklere taşıyacağız” dedi.
 
 
Gökhan; “Başınız dik sokaklara çıkacaksınız”
CHP`li kadınların, Çanakkale`de 40 yıldır iktidarda olan Cumhuriyet Halk Partisi anlayışını sürekli kılmak için canla ve başla çalıştığını kaydeden Mevcut Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan; “Mustafa Kemal Atatürk`ün kadınlara verdiği hakları sonuna kadar savundunuz. Savunmaya da devam edeceksiniz. İşte Cumhuriyet Halk Partili kadınlar görevini o kadar güzel yerine getiriyorsunuz ki, Çanakkale`de sosyal demokratların iktidarı sürekli kılınıyor. Onun için bu çabalarınızdan ötürü özelliklere sizlere tekrar teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki süreçte yine sokaklara çıkacağız. Yine el sıkacağız ve kapı kapı dolaşacağız. Bunların hepsini sizler başarıyla yerine getireceksiniz. Bundan hiç şüphem yok. Bizlerin açamadığı kapıları sizler açacaksınız. Orada insanlarla buluşacaksınız ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının devamı için oy isteyeceksiniz” diye konuştu.
 
“Güven mermisi dolduracağım”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale`de 5 yıldan bu yana yaptığı projeler ve çalışmalar ile ilgili kadınlara hesap da verdi. Çanakkale Belediyesi olarak 5 yıl boyunca dürüst bir şekilde kente hizmet ettiklerine dikkat çeken Gökhan; “Dürüst olarak 5 yıl boyunca geçmişteki yıllar gibi aynı anlayışla bu kentte yerel yönetimi sürdürdük. Haksızlıkların, yolsuzlukların ve hukuksuzlukların kol gezdiği bu günlerde bize ve sizlere büyük görevler düşüyor. Bunları halka anlatmamız lazım. Çanakkale`de kaynakları nasıl doğru kullandığımızı, nasıl sosyal belediyecilik yapıldığını insanlara anlatacaksınız. Onun için bugün silahlarınıza mermi dolduracağım. Ne mermisi? Güven mermisi.
Paylaş