35 yılın hasreti

Çanakkale`nin eski ailelerinin ikinci kuşak jenerasyonu, 35 yıllık özlemlerini kentteki buluşma ile giderdiler.

821
 
Bir sosyal paylaşım sitesinde Dardanelles Gençlik adı altında grup oluşturan ve teknolojinin nimetlerinden yararlanarak iletişime geçen eski dostlar, yılda 2 kez bir araya gelip özlem gidermeye karar verdi. Bir kaç ay önce İstanbul`da buluşan grup, 14 Temmuz buluşmasını da Çanakkale`de gerçekleştirdi.
 
Erdal Aras ve Salih Bıçaker`in öncülüğünde harekete geçen gruba 150 civarında katılım sağlandı. İletişimlerini güçlendiren ve İstanbul`da ilk prova buluşmayı gerçekleştiren Dardanelles grubu önemli buluşmasını geçtiğimiz Cumartesi günü Çanakkale`de hayata geçirdi. Cumhuriyet Meydanı`nda bir araya gelen Dardanelles grubunun üyeleri geride kalan yılların özlemini kucaklaşarak giderdi. Meydan buluşmasını çekilen fotoğraflarla ölümsüzleştiren grup üyelerinin oldukça heyecanlı ve tarifsiz mutluluk içerisinde oldukları gözlendi.
 
Dardanelles Gençlik Grubu`nun lideri Erdal Aras bu buluşmanın büyük anlam taşıdığını ifade ederken, aynı jenerasyona mensup üyeler de duygularını ifade edecek kelimeler bulmakta güçlük çekti. Aralarında İngiltere, Dubai, Amerika ve değişik ülkelerde yaşamlarını sürdüren ailelerin de bulunduğu yaklaşık 80 grup üyesi daha sonra yürüyerek Kordonboyu`na geçti. Gruplar halinde kordona çıkan Dardanelles grubu üyeleri, düzenlenen yemekte birlikteliklerini sürdürdü.
 
Grubun öncülerinden Erdal Aras ve Salih Bıçaker burada dostlarına hoşgeldiniz konuşmasını yaparken oldukça heyecanlıydı. Gece boyunca yıllardır beraber olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşayan Dardanelles Gençlik Grubu üyeleri, boğazın eşsiz güzelliğinde saatlerce sohbet ederek eski günleri yad etti.
 
Müzik ve sevgi rüzgarı eşliğinde mutluluklarını pekiştiren eski dostlar daha sonra Lodos Bar`a geçerek 35 yıl önce olduğu gibi yine bir arada eğleniyor olmanın tadını çıkardılar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaş