havadurum

2024 YKS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak? İşte Detaylar!

2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? Öğrenciler ve veliler için merak edilen bu sorunun cevabı ve diğer detaylar haberimizde.

455

Öğrencilerin ve velilerin takip ettiği tarihler belli oldu. İşte 2024 YKS tercihleri için beklenen bilgiler ve detaylar...

Geçtiğimiz yıl YKS tercihleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılmıştı. Tercih kılavuzunun bu yıl da Temmuz ayı içerisinde yayımlanması bekleniyor.

Öğrenci adayları kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacak.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak.

Tercih işlemi, AİS ekranındaki uyarılara göre sonlandırılmalı. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.

Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Tercih Sürecinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Doğru tercihler yapabilmek için adayların dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bunlar arasında, geçmiş yılların taban puanlarını incelemek, tercih edilen bölümlerin ve üniversitelerin eğitim olanaklarını araştırmak ve kişisel yetenekleri ile uyumlu bir tercih listesi oluşturmak yer almaktadır.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş