havadurum

Zeynep Dizdar kimdir? Ünlü şarkıcı hakkında bilinmeyenler!

Zeynep Dizdar, 90’lı yılların sevilen pop şarkıcılarından biri. Vazgeç Gönül, Zehir Gibi, Sana Güvenmiyorum gibi hit şarkılarıyla müzik listelerini sallayan Zeynep Dizdar, son zamanlarda yaptığı açıklamalarla da gündeme geldi. Peki, Zeynep Dizdar kimdir, kaç yaşında, nereli? Zeynep Dizdar’ın şarkıları neler? İşte Zeynep Dizdar hakkında merak edilenler…

1462

Zeynep Dizdar, Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden biri. 90’lı yıllarda başladığı müzik kariyerinde birçok hit şarkıya imza atan Zeynep Dizdar, son dönemde yaptığı açıklamalarla da magazin gündemine oturdu. Peki, Zeynep Dizdar kimdir, kaç yaşında, nereli? Zeynep Dizdar’ın şarkıları neler? Zeynep Dizdar hakkında bilinmeyenler neler? İşte Zeynep Dizdar ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

Zeynep Dizdar kimdir, kaç yaşında, nereli?

Zeynep Dizdar, 14 Temmuz 1976 tarihinde İstanbul Kadıköy’de doğdu. Yengeç burcu olan Zeynep Dizdar, çocukluğunda kendi kendine kaset doldurup arkadaşlarına vererek müzik hayatına başladı. Sonra bir şekilde yolu Fuat Güner’le kesişti. Böylece onun için müzik hayatı ciddi bir şekilde başlamış oldu. Harun Kolçak, Ajda Pekkan, Yonca Evcimik ve Tarkan’a vokal yaptı. 1997 yılında profesyonel müzik yaşamına adım attığı ilk albümü "Yolun Açık Ola"da ki “Vazgeç Gönül” şarkısıyla tanındı. Albümdeki “Vazgeç Gönül” adlı şarkısı ile o yıllarda radyo ve müzik listelerinde ilk sıralara yerleşen Zeynep Dizdar, bu şarkı ve albümle birlikte müzik otoritelerinden de tam not aldı. Müzisyen ve yorumcu kimliğini “Yolun Açık Ola” ile birlikte ispatlayan Zeynep Dizdar, bu muhteşem çıkışın ardından müzik dünyasında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle 8 yıl gibi uzun bir süre ara vermek zorunda kalan sanatçı bu yıllar içerisinde piyasaya küsmedi ve birikimini arttırarak birbirinden güzel söz ve bestelere imza attı. Nihayetinde başarılı müzik adamı Ozan Çolakoğlu ile ortak bir projeye girerek Çolakoğlu’nun sahibi olduğu Sarı Ev’le yeni bir albüm çalışmasına girdi. Sarı Ev ve Sony BMG ortak yapımı olan albümü "İlle de Sen"i 2005 yılında piyasaya çıkartan Zeynep Dizdar bu albümle muhteşem çıkışını gerçekleştirerek zirvedeki yerini aldı. İyi bir vokal olmasının yanı sıra çok da iyi bir besteci olan Zeynep Dizdar, 2006 yılında Zeynep Mansur’un “Sen Nasıl İstersen” albümü için sözü ve müziği kendisine ait olan “Yarım Kalan Aşk”, 2007 yılında Reyhan Karaca 'nın “İmza” albümü için “Heves” , 2010 yılında Suat Aydoğan’ın “Müziktir Herşeyi Anlatan” albümü için “Ben Senin İçin Varım” ve Bulut Duman’ın çıkış şarkısı “Mızrak” ı, 2011 yılında Faruk K’nın Fark albümü için Adalet Yerinde şarkısını hazırlamıştır. Zeynep Dizdar, 7 Ağustos 2010 tarihinde turizm rehberliği yapan Can Günay ile evlendi. Evliliklerinin üzerinde kara bulutlar dolanan ikili 2012’de boşandı. Zeynep Dizdar, 2020 yılında “Kör Kurşun” adındaki teklisiyle listelerde yer aldı. Zeynep Dizdar, 2021 yılında ise “Bir Daha” adlı şarkısını müzikseverlerle buluşturdu.

Zeynep Dizdar’ın şarkıları neler?

Zeynep Dizdar, müzik kariyerine 6 albüm, 8 tekli ve birçok cover şarkı sığdırdı. Zeynep Dizdar’ın şarkıları arasında en çok bilinen ve sevilenler şunlardır:

  • Vazgeç Gönül
  • Zehir Gibi
  • Sana Güvenmiyorum
  • Hayat Benim Elimde
  • Uyandırma
  • 2012
  • Maske
  • İkimiz
  • Party
  • Gönül Oyunu
  • Bi Gülüşü
  • Önsezi
  • Kör Kurşun
  • Bir Daha

Zeynep Dizdar hakkında bilinmeyenler

Zeynep Dizdar, müzik kariyerinin yanı sıra hayatıyla da ilgi çeken bir isim. Zeynep Dizdar hakkında bilinmeyen bazı detaylar şöyle:

Zeynep Dizdar, 2019 yılında katıldığı bir programda estetik yaptırmadığını ve doğal olduğunu söyledi. Bu açıklaması sosyal medyada gündem oldu.

Zeynep Dizdar, 2020 yılında koronavirüse yakalandığını ve zor günler geçirdiğini açıkladı. Tedavisinin ardından sağlığına kavuşan sanatçı, hastalık sürecini anlattığı bir video paylaştı.

Zeynep Dizdar, 2021 yılında Ümit Sayın ile yaşadığı aşkı itiraf etti. Bu itiraf, magazin gündemine bomba gibi düştü. Zeynep Dizdar, Ümit Sayın ile 2000’li yıllarda birlikte olduklarını ancak ayrıldıklarını söyledi.

Zeynep Dizdar, 2021 yılında Demet Akalın ve Alişan’ın sunduğu Sabah Sabah programına konuk oldu. Programda birbirinden güzel şarkılarını seslendiren ve samimi sohbeti ile izleyicileri keyiflendiren Zeynep Dizdar, yeni projelerinden de bahsetti.

(Esra Güller)

Paylaş