havadurum

Zaferin Sesi: "Gelibolu" Gazetesi'nin Özel Sayısı Yayında!

18 Mart'a özel olarak yayınlanan "GELİBOLU" Gazetesi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümünde zaferi anlatıyor.

526

Gelibolu Gazetesi: Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıldönümünde Özel Bir Yayın

Çanakkale Deniz Zaferi'nin kutlandığı bu özel günde, “Gelibolu” gazetesi özel sayı olarak yayınlandı. Zaferin anlamını ve önemini vurgulayan bu özel gazete, 18 Mart'ta İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürlüğü, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin iş birliğiyle hazırlandı.”Gelibolu” gazetesinde hikayeler ve görsellerle zenginleştirilerek özel bir seçki sundu.

Akademik ve Araştırmacı Değerlerin Katkılarıyla Hazırlandı

Gelibolu Gazetesi, Çanakkale Savaşlarının önemini vurgulayan ve bu alanda yoğun çalışmalar yapan önemli isimlerin katkılarıyla hazırlandı. Prof. Dr. Figen Atabey, Prof. Dr. Muhammet Erat, Doç. Dr. Hülya Toker, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Baş, Dr. Öğr. Üyesi Mithat Atabay, Öğr. Gör. İsmail Sabah, Ahmet Yurttakal, Atilla Akarcalı, Bayram Akgün, Emin Kurt, Fatma Bulut Hacıalioğlu, Haluk Çağlar, Hüseyin Arabacı, İlkin Başar Özal, İslam Özdemir, Mehmet Aslan, Ömer Arslan’ın emeği bu özel yayında bulunuyor.

Emeği Geçenlerin Üstün Çabalarıyla

Projenin olgunlaştırılması ve hayata geçirilmesi sürecinde, Emre Güllü, Ferda Furkan Alp (ö. 03.12.2023), Kadir Oral Öztecik, Serhat Çağlar Avcı, Sinan Özyapan ve Yunus Emre Akmaz gibi isimlerin üstün gayretleriyle bu eser ortaya çıktı. Onların özverili çalışmaları sayesinde, Gelibolu Gazetesi milletimizin takdirlerine sunuldu.

Tarihin İzleriyle Dolu Bir Sayfa

Gazetede, 109 yıl önceki 18 Mart'a kadar olan olaylar, cephede yaşananlar ve bugüne kadar hiç söz edilmemiş anılar detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca, dönemin Osmanlı Basını'nda basılan gazeteler incelenerek, renk ve dizgi gibi konularda o dönemin ruhuna sadık kalındı. Gelibolu Gazetesi, tarihe saygılı bir yaklaşımla, geçmişin izlerini günümüze taşıyor ve okuyucularıyla buluşturuyor.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş