Yörük Festivali yoğun ilgi görgü

Gönen Yörükler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Yörük Festivali’ne, Havran ve Edremit Yörük Dernek Başkanları katılarak köklü Yörük kültürünü yaşatmaya devam ettiler.

152

Gönen Yörükler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yörük Festivali, bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Festivalde, Yörük kültürünü ve geleneklerini yaşatmak amacıyla bir araya gelen dernekler büyük ilgi gördü.

Havran ve Edremit’ten ortak katılım

Etkinliğe, Havran Yörük ve Oğuz Boyları Derneği Başkanı Cavit Erden ve Edremit Yörük ve Oğuz Boyları Derneği Başkanı İsmail Karagöz katılarak, bölgelerini temsilen festivalde yer aldı. Bu katılım, Yörük kültürünün Batı Anadolu'daki derin köklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Cavit Erden'den gelenek vurgusu

Havran Yörük ve Oğuz Boyları Derneği Başkanı Cavit Erden, yaptığı açıklamada, Yörük kültürünün önemli bir miras olduğunu belirterek, “Festival kültürümüzü yansıtıyor. Geçmişten günümüze örf, adet ve geleneklerimizi gelecek nesillere aktarıyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş