havadurum

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 3 Milyondan Fazla Aday Sınav Bekliyor!

8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda 3 milyondan fazla aday ter dökecek. Peki, sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

661

3 milyondan fazla adayın ter dökeceği 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavda Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturum uygulanacak. Peki, adaylar ne zaman sonuçları görecek? Sınavla ilgili tüm detaylar bu haberde!

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM takvimine göre, YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin internet sitesinden sınav sonuçlarına ulaşabilecekler.

Sınavda Neler Olacak?

  • Sınav, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumdan oluşacak.
  • TYT: 8 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak ve 130 dakika sürecek.
  • AYT: 9 Haziran Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek.
  • YDT: 9 Haziran Pazar günü saat 15.45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

Engelli Adaylara Özel Düzenlemeler

Engelli adaylar için sınavda özel düzenlemeler yapılacak. TYT'ye 12 bin 848, AYT'ye 8 bin 334, YDT'ye ise 1032 engelli aday katılacak. Sınavlarda okuyucu-işaretleyici olarak görev alacak 2 bin 889 kişi de engellilerden oluşacak.

ÖSYM Başkanı'ndan Adaylara Mesaj

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınava girecek adaylara başarılar dileyerek, "Engelli adayların hiçbir olumsuzluk yaşamaması, engel durumlarının kendilerine dezavantaj olarak dönmemesi için hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Emeklerinin ve gayretlerinin karşılığını alabilecekleri ortamı sağlamak temel arzumuzdur." dedi.

Sınava Giriş Belgesi Nasıl Alınacak?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesine, ÖSYM'nin internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ulaşabilecekler.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş