Yeşil Yerel Yönetim Binası’na seramik mozaik dokunuşu

Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası'na, geleneksel seramiklerin estetik ve kültürel değerlerini yansıtan “Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi" ile yeni bir kimlik kazandırıldı.

105

**Çanakkale Belediyesi’nden Seramik Mozaik ile Yeni Bir Kimlik**

Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası, geleneksel Çanakkale seramiklerinin estetik ve kültürel zenginliklerini yansıtan “Açık Alan Kimliklendirme Çalışması” kapsamında hayata geçirilen Seramik Mozaik Projesi ile yeni bir görünüme kavuştu. Projenin açılışı, Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılışın ardından, tamamlanmak üzere olan 100. Yıl Meydanı’ndaki proje yerinde incelendi.

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesive Kaleseramik iş birliğiyle yürütülen projeye, 9 üniversiteden 105 akademisyen ve öğrenci katkı sağladı. Yaklaşık 9 aylık tasarım ve 12 aylık üretim süreci sonunda tamamlanan çalışma, yüzde 85 oranında atık malzemenin değerlendirilmesiyle dikkat çekiyor.

Proje danışmanı ve yürütücüsü, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Zümrüt ve ÇASEM Müdürü seramik dokunuşların kentin kimliği açısından önemini vurgulayarak, “Bu coğrafyanın en önemli kültürel mirası olan geleneksel Çanakkale seramikleri, projeye yön verdi. Binanın inşaat aşamasında kimliklendirme çalışmalarına başlayarak doğru sonuçlara ulaştık. Paydaşlarımız olan Çanakkale Belediyesi, Kale Grubu ve üniversitemizle bu projeyi hayata geçirmek büyük bir şans.” dedi.

Proje kapsamında değerlendirilen 21 öğrenci tasarımı arasından, yüzde 85 atık malzeme kullanımına uygun “Zeytin” temalı tasarımıyla Sedef Aslan’ın çalışması tercih edildi.

Kale Grubu Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Soysal ise, geri dönüşüm ve sanatın bir araya geldiği projede yer almaktan gurur duyduklarını belirterek, “Atıkların sanata dönüştüğü bu çapta projelere destek olmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, projenin kent estetiği açısından önemini vurguladı. Erkek, “Bu şehir bizim evimiz. Kamusal alanları güzelleştirerek tarih, kültür ve turizm kimliğini destekleyen projelerle Çanakkale’yi bir üniversite kenti olarak da planlamaya devam edeceğiz.” dedi.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş