Yerli ve milli üzüm çeşitleri Çanakkale'de yaygınlaşıyor!

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çanlı ve Bayramiçli üreticilere "Asma Fidanı" dağıtımı gerçekleştirildi.

1480

Çanakkale'de üzüm yetiştiriciliğini geliştirmek ve bölgeye özgü yeni çeşitleri yaygınlaştırmak için önemli bir adım atıldı. "Yeni Geliştirilen Sofralık Üzüm Çeşitlerinin (Spil Karası, Efem) Çanakkale İlinde Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nden temin edilen 500 adet yerli ve milli aşılı asma fidanı Bayramiç ve Çan ilçelerinde üreticilere teslim edildi. Bölgede yapılan proje ile bölgemize özgü yeni ve lezzetli üzüm çeşitlerinin yaygınlaştırılması, üreticilerin gelir seviyelerinin artırılması ve Çanakkale'nin üzüm üretiminde önemli bir merkez haline getirecek.

"Çanakkale üzüm merkezi olacak"

Çan ve Bayramiç’te düzenlenen fidan teslimat töreninde konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak şunları söylediler: "Bu proje ile bölgemize özgü yeni ve lezzetli üzüm çeşitlerini yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Bu sayede üreticilerimizin gelir seviyelerini artırmayı ve Çanakkale'nin üzüm üretiminde önemli bir merkez haline gelmesi için çalışıyoruz" denildi.

"Yeni üzüm çeşitleri bölgeye değer katacak"

Üreticiler de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu bu projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, yeni üzüm çeşitlerinin bölgeye değer katacağına inandıklarını ifade ettiler. Bölge için hazırlanan “Yeni Geliştirilen Sofralık Üzüm Çeşitlerinin (Spil Karası, Efem) Çanakkale İlinde Yaygınlaştırılması Projesi" Çanakkale’de üzüm yetiştiriciliğine önemli katkılar sağlayarak, bölgenin tarımsal kalkınmasına katkıda bulunacak.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş