Yerli Malı Haftası neden kutlanır? Yerli Malı Haftası nedir? Yerli Malı Haftası, ekonomik bağımsızlığımızın ve toplumsal bilincimizin güçlenmesi için bir büyük fırsat sunuyor. Peki, bu hafta neden bu kadar önemli ve nasıl kutlanıyor?
Türkiye’nin yerli üretimini ve tüketimini teşvik etmek amacıyla her yıl Aralık ayında kutlanan Yerli Malı Haftası, bu yıl da coşkuyla karşılandı. 1946 yılından bu yana devam eden bu anlamlı hafta, özellikle okullarda düzenlenen etkinliklerle yerli malı kullanımının önemini vurguluyor.
Yerli Malı Haftası, Türkiye’de 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan, yerli üretimi ve tüketimi artırmayı hedefleyen bir etkinliktir. İlk olarak 1946 yılında başlatılan bu hafta, tutumlu yaşamın ve yerli malı kullanımının değerini anlatmak için düzenlenir.
Yerli Malı Haftası, I. Dünya Savaşı sonrasında ülkenin ekonomik zorluklarla mücadele ettiği dönemde, yabancı ülkelere olan bağımlılığı azaltmak ve toplumsal bilinci güçlendirmek amacıyla başlatılmıştır. Bu hafta, vatandaşları yerli malı kullanmaya teşvik ederek ekonominin güçlenmesine katkı sağlamayı amaçlar.
Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır.
Yerli üretimi desteklemek, vatandaşları yerli malı kullanmaya teşvik etmek ve ekonominin güçlenmesine katkı sağlamaktır.
Yerli malı haftası, yerli üretim ve tüketim bilincini artırmak için her yıl aralık ayında kutlanan bir haftadır. Bu hafta için götürülebilecek örnek yiyecekler şunlardır: