havadurum

"Yerel seçimlerde yekvücut çalışacağız"

CHP delege seçimlerinin ardından Merkez İlçe Başkan adaylığını açıklayan, CHP'nin sevilen isimlerinden İbrahim Can Ergun, siyasi çalışmalarını sürdürüyor. İlçe kongrelerine katılan Ergun, kongreler sürecinin ardından CHP örgütlerinin yenileneceğini, daha güçlü bir iradeyle yerel seçimlere hazırlanılacağını dile getirdi.

2944

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kongreler sürecine devam ediyor. Mahalle ve köylerde, delegelerin belirlenmesinin ardından ilçe kongreleri hızla gerçekleştiriliyor. 1 Eylül'de yapılacak Merkez İlçe Kongresi'nin ardından ilk kongresi ile kongreler sürecini tamamlayarak Büyük Kurultay'a hazırlanacak olan CHP'de "değişim" talebi de iradesi de güçleniyor. CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı adayı İbrahim Can Ergun da çalışmalarını yürüterek, ilçe kongrelerinde ve köylerde delegelerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyor. Ergun'un kongreye 'tek aday' olarak gideceği tahmin edilirken, ikinci veya üçüncü bir adayın çıkma ihtimalinin zor olduğu düşünülüyor.

"Yerel seçimlerde yekvücut çalışacağız"

Biga, Çan, Bayramiç, Bozcaada, Ayvacık, Gelibolu başta olmak üzere, tüm kongrelere katılarak delegelerle ve üyelerle bir araya gelen Ergun, CHP'de değişim iradesinin güçlü olduğunu ifade ederek, "Kongrelerimizde ilçelerimizin örgütleriyle bir araya gelerek yerel seçime dönük umutları yeşertmenin yollarını değerlendirdik. Örgütlerimiz huzur ve barış içerisinde kongrelerimizi gerçekleştiriyor, geleceğe dair umutlarımızı ve inancımızı güçlendiren yeni kadrolarımız oluşuyor. Yerel seçimlere en güçlü şekilde hazırlanarak mevcut belediyelerimizi koruyup, yeni belediyeleri CHP sinin sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştıracağız. Buna hiç şüphemiz yoktur. 1 Eylül tarihinde de Merkez İlçe Kongremizi gerçekleştireceğiz. İlçe kongrelerimizin bitmesinin ardından il kongremiz gerçekleşecek ve Parti Meclisimizin belirleyeceği tarihte Büyük Kurultayımızı bekleyeceğiz. Kongreler süreci sonrasında tüm örgütümüz yenilenerek, daha güçlü bir iradeyle yerel Seçimlere yekvücut çalışacağız..." dedi.
(Seçkin Sağlam)

Paylaş