Çanakkale Okçuluk Spor Kulübü, 13 yıldır gençleri okçuluk sporu ile tanıştırmanın yanı sıra onları sporcu olarak yetiştirmek için büyük bir özveriyle çalışıyor. Çeşitli zorluklara ve engellemelere rağmen, amatör bir ruhla sürdürülen bu çaba, Çanakkale merkezinde sponsorların yardımlarıyla devam ediyor. Ancak, Gelibolu’da devlet tarafından yapılan modern okçuluk tesisleri varken çalışmaların Çanakkale Gençlik Merkezi’nde sürdürülmesi, soru işaretlerini beraberinde getiriyor.
Kulüp Başkanı Tandoğu Yazıcı, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile bir rekabet içinde olmadıklarını belirterek şu soruyu sordu; "Devletimiz Gelibolu’ya okçuluk branşı için yatırım yapmışken, eğitimler neden bu tesislerde değil de Çanakkale’deki gençlik merkezinde düzenleniyor?"
Devletin desteği olmadan da sporcu yetiştirme gayretimize devam ediyoruz. Ancak en azından önümüze engel çıkarılmamalı diyen Yazıcı, amatör kulüplerin önemini vurgulayarak, şu açıklamalarda bulundu; “Çanakkale’de gençleri okçuluk sporu ile tanıştırmak yetmiyor; onları sporcu olarak yetiştirmek için de 13 yıldır tüm zorluklara ve çeşitli engellemelere rağmen mücadele veriyoruz. Gelibolu’da devlet tarafından yapılan okçuluk tesisleri bulunmasına rağmen, eğitimlerin Çanakkale’deki gençlik merkezinde verilmesi ise bizim için düşündürücüdür. Bu durum, "Neden Gelibolu değil de Çanakkale?" sorusunu akıllara getiriyor. Devletimiz Gelibolu’ya bu branş ile ilgili yatırım yapmış. Şimdi yetkililere soruyorum açtığınız kursları neden Gelibolu’da değil de Çanakkale’de açıyorsunuz sorusunu sormadan geçemeyeceğim. Devletin gücü yanımızda olmasa da sporcu yetiştirme gayretimize devam ediyoruz. Ancak önümüze engel çıkarılmamalı. Amatör kulüpler, ülkemizin sporcu yetiştiren fabrikalarıdır. Bu fabrikaların kapanması, gelecekte sporcu yetişmesine büyük bir engel oluşturur” ifadelerine yer verdi.
Gelibolu da bunca yatırıma rağmen olmayan ferdi sporcu yetiştirme durumu Çanakkale de neden hız verildi diyen Yazıcı; “Gelibolu'da yapılan okçuluk tesislerinde görevli kadrolu antrenör olmasına rağmen, neden kulüp sporcuları başarılı olmuştur? Ferdi sporcular varsa neden başarılı olamamıştır? Türkiye'de derece yapan Gelibolu'daki sporcuları amatör kulüpler mi yetiştirmiştir. Çanakkale Okçuluk Spor Kulübü Çanakkale’de sporcuların ferdi değil kulüpler üzerinden gelişimlerine doğru oranda katkı sağlar. Çanakkale Gençlik Merkezi, okçuluk spor branşını gençlerimize tanıtıp anlatmalı ve göstermeli, ancak sporcu olma aşamasında kişileri kulüplere yönlendirmelidir. Gelibolu’da bunca yatırıma rağmen olmayan ferdi sporcu yetiştirme durumu Çanakkale de neden hız verildi. Çanakkale de bu telaşın sebebi nedir? Kulüp olarak aktif olmamız istenmediği gibi, ilk günden bugüne kadar devam süreçte Çanakkale’de neden bu işi yaptınız dercesine kulübümüz zor durumda kaldı. Okçuluğun merkezi Gelibolu olduğu için biz Çanakkale’de engellerle karşılaştık. Her türlü engel karşılaşan kulübümüzün vermiş olduğu mücadeleyi rekabeti kulübümüz kulüplerle yapmak isterken karşımıza devletin gücü imkanı olan gençlik merkezini çıkarması da manidardır. Düne kadar kulübümüze gençlik merkezinde alan sunmayan zihniyet bugün görüyoruz ki istendiğinde spor yapacak alan da sahada mevcutmuş. Gençlik Spor İl Müdürlüğü, amatör kulüplere tesis imkanı sağlarken, sporcuların kulüpler aracılığıyla yetiştirilmesi gerektiğini unutmamalı. Eğer sporcu yetiştirilecekse, amatör kulüplerin önünü kapatmayalım. Gençlik Merkezinde Sporcu yetiştirilecekse kulüpleri o zaman biz kapatalım. Biz kulüp olarak Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün rakibi biz değiliz. Devletin gücü yanımızda olmasa da bizim sporcu yetiştirmemize engel olmayın bari. Amatör kulüplerimiz ülkemizin sporcu yetiştiren fabrikalarıdır. Bu fabrikaların kapanması ülkemizde sporcu yetişmesine engel olur” dedi.
(HABER MERKEZİ)