havadurum

Yat limanı ÇED toplantısı 16 Şubat’ta

Çanakkale Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısında Yat Limanı Projesi’nin sunumu yapıldı. Yat Limanı Projesi ÇED toplantısının 16 Şubat tarihinde gerçekleşeceği bildirildi.

515
Çanakkale Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kent Konseyi Çalışmaları,  Çocuk Meclisi Çalışma yönergesinin görüşülmesi,  Çalışma gruplarının sunumlarının yapılmasının ardından Yat Limanı Projesi görüşüldü.
 
NAZKA Mühendislik adına toplantıya katılan ve proje ile ilgili bilgiler veren Metin Baştürk, kapasitesi artırılan yat limanı için yeni bir ÇED süreci yaşandığını ifade ederek, ÇED toplantısının 16 Şubat tarihinde gerçekleşeceğini bildirdi.
 
Teknik Danışman Türker Özmen de, Çanakkale Boğazı’nda transit bir yat geçişinin olduğunu belirterek; “2010 yılında Türkiye’ye 83 bin yat uğrarken, Çanakkale’ye sadece 310 yat geldi. Bu sayı bu projeyle aratacaktır” dedi.
 
Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Saim Yavuz da konuşmasında, kent ve kentlinin ayrılmaz bir parça olduğunu hatırlatarak, “Kentin gelişmesi farklı olması o kentte yaşayanların da becerileri ile gerçekleşir. Kentin farklı olması diğer kentlere benzememesi ülkenin zenginliğini gösterir. Ben böyle istiyorum yerine, birlikte nasıl yaparız düşünülmelidir. Birlikte imar etmek düşünülmelidir”  diye konuştu.
 
Çanakkale Çevre Platformu dönem sözcüsü Hicri Nalbant, “Şehir bütündür. Marina, havaalanı, otogar bunlar birbirini etkileyen unsurlardır. Ticaret ve Sanayi Odası, Yelken Kulübü ile başlayan alanı marinaya dönüştürmek istiyor. Birde Özbek ovasına başka biri daha büyük bir proje yapacak. Çanakkale Belediyesi bu işin neresindedir? Belediye küçük bir ortak olarak yer alıyorsa bu çok yanlıştır. Asıl görev Çanakkale Belediyesi’nindir. Ticaret ve Sanayi Odası katkı sunabilir. Ticaret ve Sanayi Odası marina yapıyor, ortada Çanakkale Belediyesi yok. Çanakkale sahipsiz bir memleket mi? Çanakkale Belediyesi’ni göreve çağırıyorum. Önüne gelen bir şey yapacak. Kimse haddini aşmasın. Üzerine düşmeyen işlere kalkışmasın” dedi.
 
Toplantıda konuşma yapan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç da; “Çanakkale’de birileri bir proje yapacaksa öncelikle kentsel eylem planı ile bunu ilişkilendirmesi gerekiyor. Bu projeler kentin büyük projeleridir. Kentle ilgili var olan uygulamalarda önemli sıkıntılar var. Gelişim alanları yeniden sorgulanmalıdır. Bu projeleri kentle ilişkilendirmemek, sıkıntıları arttıracaktır. Önümüzdeki süreçte orada önemli ölçüde kirlilik baskısı olacaktır. Yanlış arazi kullanımı var. Çanakkale, kendi kent eylem planını yapamadığı için bunları yaşamak zorunda kalıyoruz. Önce kent eylem planı ile ilişkilendirelim, daha sonra nereye kurulacak onu tartışalım” şeklinde konuştu.
Paylaş