Vural’dan Aşk-ı Memnu benzetmesi

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural MHP İl binasını ziyaret etti.

638
Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere önceki gün Çanakkale`ye gelen MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural İl binasına gerçekleştirdiği ziyarette terör konusuna değinerek, AKP Hükümetine İmralı süreci ile ilgili ağır eleştirilerde bulundu. Vural PKK`nın silahla kabul ettiremediğinin, bugün teröre çözüm adı altında millete kabul ettirilmek istendiğini belirterek: “Öcalan dört duvar arasında mahkum olmayı ve her gün ölmeyi hak eden bir bebek katilidir. Herkes bunu aklına koysun. Bu hükmü kimse değiştiremeyecektir” dedi. Oktay Vural il binasında yaptığı konuşmada Çanakkale`nin cumhuriyetin önsözünün yazıldığı Türkiye`nin kalbinin ve gönlünün attığı mukaddes bir yer olduğunu belirterek, Çanakkale`nin yerel yönetimden kaynaklanan sorunlar yaşadığını ifade etti. Vural bir Türkiye ve dünya markası olan Çanakkale`de ulaşım alanında yaşanan eksikliklerin altını çizerek; “Çanakkale`ye girmek de zor, çıkmak da” dedi. İlin tarıma dayalı bir sanayisi olduğunu belirten Vural sanayisinin bitme noktasına gelmiş olduğunu, tarım alanında üreticinin özellikle son yıllarda yaşanan selden zarar gördüğünü ve buna rağmen afet bölgesindeki iller arasında yer almadığını söyledi.
 
“İş Çanakkaleliler`e kalıyor”
Çanakkale`nin hak ettiği yerde olmadığını belirten Vural bölgede kurulması planlanan termik santral konusunda da eleştiri getirerek: “Yatırımların çevreye olan etkilerini iyi incelemek gerek. Türkiye`nin enerjiye ihtiyacı olduğu kadar, temiz hava, su ve çevereye de ihtiyacı var. Bölgenin bir rüzgar enerjisi alanında avantajı var, bu tür yatırımlara hız vermek gerek” dedi. Çanakkale`nin oyunu bu ölçüde alan yerel yönetimlerin ile daha fazla yatırım yapması gerektiğini söyleyen Vural: “İş Çanakkaleliler`e kalıyor. Çanakkale geçilmez ruhunu sandıkta iradelerini ortaya koyarak gösterecekler” dedi. Ürdün Kralı`nın bile Anıtkabir`de gözyaşı döktüğü bir ülkede, cumhuriyetin kazanımlarının ve ulusal bütünlüğün ne kadar önemli olduğunun anlaşılamadığını ve Türk milli egemenliğinin İmralı`da ve Oslo`da geçilir hale getirildiğini söyleyen Vural bu zihniyetlere cevabın sandıkta oyla verileceğini söyledi. Ülkenin kazanımlarının peşkeş çekilmesinin Çanakkale ruhunu inciteceğini belirten Vural AKP`ye yüklendi. Ipad`ini kullanarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın geçmiş tarihlerde yaptığı açıklamalardan kesitler sunan Vural BDP`lilerin Murat Karayılan ile yaptığı görüşmeden fotoğrafları da paylaştı.
 
Vural`dan ilginç benzetme
AKP`nin Türkiye Cumhuiyeti`nin adını, kimliğini, varlığını masalarda pazarlık konusu haline getirdiğini belirten Vural Türkiye Cumhuriyeti`nin kan dökenlerle aynı masada oturmasının sözün bittiği yer olduğunu söyledi. “Millet varsa, cumhuriyet varsa partilerin önemi vardır” diyen Vural İmralı`da Apo ve Erdoğan arasında ortaya çıkan durumun Aşk-ı Memnu (Yasak Aşk) olduğunu söyledi. Sızan tutanaklar üzerinden AKP`yi eleştiren Vural; “Bugün İmralı`da ortaya çıkan AKP, PKK, KCK ve BDP ile Öcalan ve Erdoğan arasındaki yasak aşkın tutanakları herşeyi gün yüzüne koymuştur. Bugün orada müzakere edilenleri “Şu sızdırdı, bu sızdırdı` falan diye cambaza bak siyasetiyle görmezden gelenlere sesleniyorum. Ey Recep Tayyip Erdoğan bu tutanaklar tutulurken senin özel görevlendirdiğin o temsilcin o masadaydı. Şimdi kalkıp: “Yok tutanakları sızdıranı ifşa ederim” diyorsun. Sen tutanağın içindekilere bak. Kim yazdı bu tutanakları, kim verdi onlara? Bu tutanaklara yazdıkların, ucu açık taahhütlerle PKK terör örgütüyle yapılan pazarlığın çerçevesini çizmektedir. Teröre bir çözüm aranmıyor. Aranan sadece PKK`nın çözümünü millete hazmettirmektir. Ne kadar utanç vericidir ki, bugün çözüm diye ortaya konan husus, doğrudan doğruya PKK ve KCK`nın çözümüdür. T.C Hükümeti`nin bu süreçle ilgili ne yapmak istediğini, nereye götürmek istediğini söylememesinin altında yatan da budur. Dolayısıyla bu görüşmeler, tutanaklar ve Oslo`da yapılan protokollerin hepsi 1 Aralık 2007 tarihinde KCK`nın açıkladığı çözüm planının Türkiye`ye kabul ettirilmesidir. Ne kadar utanç vericidir ki, PKK`nın silahla kabul ettiremediği bugün teröre çözüm adı altında millete kabul ettirilmek isteniyor” dedi.
 
“Bu oyunu bozacağız”
Vural AKP`ye oy verenlerin ve destekleyenlerin Türkiye`nin nereye gittiğini görmesi gerektiğini belirterek, siyasette rekabet olduğunu, ama rekabet yapmak adına Türk Milliyetçiliğine, Mustafa Kemal Atatürk`e ve cumhuriyete, ecdada dil uzatılamayacağını söyledi. “Teröristlerle kucaklaşanlarla görüşmem, muhatap olmam” diyen Erdoğan`ın bugün terörist başı ile de kucaklaşma noktasına geldiğini belirten Vural bu durumun coğrafyada utanç verdiğini söyledi. Vural: “AKP bunlarla anayasaya yapmak üzere yola çıkmış. Türkiye üzerinde oynanan oyunlar derin. Amerika Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini müdahale alanı olarak haritada yayınladı. Bu Kürdistan planını harekete geçirmek için oynanan emperyalist bir oyun. Türkiye iç dengeler kullanılarak, dış güçler tarafından yönetiliyor. Bu oyunu bozacağız” dedi.
 
“Herkes eşittir. Bunun önsözünü Çanakkale`de yazdık”
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Oktay Vural BDP`nin 41 il ve 88 ilçede yapmaya hazırlandığı Öcalan`a Özgürlük, Kürtlere Statü mitingleriyle ilgili de konuşarak: “Kim olursa olsun, ister Kürt, ister Çerkez, ister Yörük, ister Türkmen, sadece Türk milletinin egemenliği ve Türk milletinin statüsü vardır. Herkes eşittir. Bunun önsözünü Çanakkale`de yazdık. Mührü 1071`de vurduk. Bu mührü fes etmek isteyenlere karşı Çanakkale`de önsözü yazıp, Kurtuluş Savaşı`nda perçinledik. Bu zihniyetin ülkeyi karıştırmak amacıyla yaptığı psikolojik harekatın bir parçası olduğunu düşünüyorum. MHP olarak biz, vatandaşlarımızın bu gelişmeler karşısında, milleti tahrik ederek, milleti birbirine vurdurarak bazı amaçlara karşı gitmek isteyenlere karşı çok dikkatli olmasını istiyoruz. Öcalan dört duvar arasında mahkum olmayı ve her gün ölmeyi hak eden bir bebek katilidir. Herkes bunu aklına koysun. Bu hükmü kimse değiştiremeyecektir. İster İmralı masası kursunlar, ister Oslo masası kursunlar. Bugün geldiğimiz Türkiye`de Çanakkale Geçilmez`leri Oslo`da ve İmralı`da geçilir hale getiren zihniyete karşı milletimizin bir cevap vermesi gerekiyor. Vereceğimiz cevap demokrasi içerisinde olmalıdır. Vereceğimiz cevap iradeyi belirten oyumuzla olmalıdır. Milletin topu yok, tüfeği yok, tankı yok. Birilerinin topu, tüfeği, füzesi, mayını var, askerimizi, polisimizi öldürüyor diye, bu milletin savunduğu değerleri orada peşkeş çekerseniz bu milletin ruhunu Çanakkale`nin ruhunu incitirsiniz. Bu milletin adını, kimliğini teslim edeceği masa etrafında oturanların kafasına yıkılır” dedi.
Paylaş