Vali Toraman'dan Bozcaada'da inceleme

Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Bozcaada’da çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

490

Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bozcaada’ya gitti.

Vali Toraman’ın adadaki ilk durağı ilçe kaymakamlığı oldu. Kaymakam Mehmet Halit Haydaroğlu’ndan ilçenin genel durumu, yapılan çalışmalar ve planlanan yatırımlar hakkında bilgi alan Vali Toraman daha sonra Bozcaada Belediyesi’ne geçerek Başkan Yahya Göztepe ve Başkan Yardımcısı Gülay Elbir Uslu’dan ilçe hakkında bilgiler aldı.

Vali Toraman daha sonra, Bozcaada Kalesi’nde Kaymakamı Mehmet Halit Haydaroğlu, Bozcaada Kazı Başkanı Turan Takaoğlu, İl Kültür Müdürü Çağman Esirgemez ve Başkan Göztepe’nin de katılımıyla incelemelerde bulundu. Ayrıca Bozcaada sokaklarını da gezen heyet ile adanın ihtiyaçları konusunda da görüşler paylaşıldı. Son dönemde yaşanan üzücü yangınlar konusunda da Vali Toraman’a bilgi verildi.

Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.’nin hafta sonundan itibaren geçerli olacak zamlı fiyat tarifesi konusunda da adalıların şikâyetlerini Vali Toraman’a iletti. Bu yıl üç defa zam yapılması ve fiyatlara %190 oranında yapılan yüksek artışın hem adalıları, hem de turizmi olumsuz etkilediğini dile getiren Başkan Göztepe, Vali Toraman’dan bu konuda destek talep etti.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş