havadurum

Uyanık; "Üyelerin süzgecinden geçmiş, kendine güvenen listeler oluşacak.."

1274

 1 Ekim itibari ile parti içerisinde yerel seçim takvimine göre aday adaylık başvurularını başlatan CHP, yoğun ve hareketli bir haftayı geride bıraktı. Belediye Başkanlığı, İl Genel ve Belediye Meclis üyesi birçok aday adayı başvurularını yaparken, CHP Genel Merkezi tarafından yoğun talep nedeni ile başvuru süresini 26 Ekim Cuma ününe kadar uzattığını açıklayan Genelge yayınladı. CHP Merkez ilçe Başkanı Ali Uyanık, yoğun geçen aday adaylık başvuru süreci, sürenin uzatılması, adayların ve üyelerin beklentilerini gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdi. Başvuru sürecinin bu hafta boyunca devam edeceğini belirten Uyanık; “Evrak yetiştirmekte zorlanan, sıkıntı içerisinde olan arkadaşlara için bir miktar süre tanınmış oldu” dedi. Seçim sürecinde aday adaylarının başvurularında ortaya çıkan profilin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Uyanık; “Çanakkale’de mevcut CHP varlığı yerel iktidarında uzun yıllar devam ediyor, Bunu önümüzdeki dönemde de daha güçlü ve etkili bir şekilde kendilerini ifade edeceği kadroları, partililerimizin içerisinden çıkartacağız” dedi. Ön seçim yada temayül yoklaması için netleşmiş bir durum olmadığını dile getiren Merkez İlçe Başkanı Uyanık; “Bizim büyük oranda gördüğümüz aday adaylarımızda bir ön seçim süzgecinden, üyelerin süzgecinden geçmek istiyorlar. Üyelerin süzgecinden geçmiş, kendilerine güvenen, onların onayını almış adaylar olarak oluşan listeler toplumun genelinde en iyi seçim sonucunu alacak kadrolardır” dedi.

 
“Çanakkale halkının tamamını temsil etme kabiliyetinde olan kadrolar olgunlaşıyor”
Yerel seçilmelerle ilgili aday adaylık başvuru sürecinin devam ettiğini belirten Uyanık;  “Başvuru sürecinde ayın 19’u son tarihti. Ancak, Genel Merkezden aynı gün öğleden sonra gelen bilgi, sürecin 26 Ekim Cuma gününe kadar bir hafta uzatıldığı yönünde oldu. Bunu da hemen üyelerimiz ile paylaştık. Evrak yetiştirmekte zorlanan, sıkıntı içerisinde olan arkadaşlar için bir miktar daha süre tanınmış oldu. Partide ciddi emeği, çabası, birikimi olan üyelerimiz olduğu gibi, genç ve yeni adaylarımızın da olduğu birçok aday adayımız var. Toplumun her kesimini ifade edecek, toplumun her kesiminden, kadınlardan, gençlerden, mesleki birikimlerini, olgunluk dönemlerini siyasete aktarmak isteyen birçok arkadaşımız bu süreçte emek vererek adaylıklarını ifade ettiler. Birçokları da bunu düşünüyor ve paylaşıyorlar. Görüş, öneri, eleştiri alıyorlar. CHP, kendi profilinin içerisinde en sağlıklı, keyifli ve çok sesli bir şekilde Çanakkale halkının tamamını temsil etme kabiliyetinde olacak kadroları olgunlaştırıyor. Biz, seçim sürecini söyle algılıyoruz” dedi.
  
“Önümüzdeki dönemde umutlar olacağız”
Seçim sürecinde, aday adaylarının başvurularında şu anda ortaya çıkan profilin memnuniyet verici olduğunu belirten Uyanık; “Bu, umudun, hareketin ve beklentinin işareti. Çanakkale’de mevcut CHP varlığı yerel iktidarda uzun yıllar devam ediyor. Önümüzdeki dönemde de, daha güçlü ve etkili bir şekilde kendilerini ifade edecek kadroları, partililerimizin içerisinden çıkartacağız. Bunun için ön açacağız. Üyeler bazında, üyelerimizin de adaylık sıralamasında kendi tercihlerini ifade edecekleri bir süreci, sandık önerimiz ile beraber ortaya koyuyoruz. CHP’ye oy veren seçmenler ve hatta CHP’de şu ana kadar belki bir şekilde oy vermeyen seçmenlerinde huzuruna çıkağız. Onların önümüzdeki dönemde umutlar olacağız. Huzur içerisinde bir Türkiye’nin en güzel ve küçük bir örneği olarak bunu yeşerteceğiz. Bizim çabamız bu yönde. Takvim bir hafta uzadı ancak bu Genel Merkezin takdiri. Bütün Türkiye’de sıkışıklıklar var. CHP’nin varlığı, özellikle kadınların ve gençlerin, toplumda kendisini ifade etmekte zorlanan farklı yapıların kendini rahatça, dolu dolu ve güçlü bir şekilde ifade edecekleri bir süreç bu” dedi.  
 
“Sandığı koyduktan sonra, sandığı kapatıp Ankara’ya göndermeyeceğiz”
Şu anda ön seçim ya da temayül yoklaması için netleşmiş bir durum olmadığını belirten Uyanık; “Bizim büyük oranda gördüğümüz aday adaylarımız bir ön seçim süzgecinden, üyelerin süzgecinden geçmek istiyorlar. Üyelerin süzgecinden geçmiş, kendilerine güvenen, onların onayını almış adaylar olarak oluşan listeler, toplumun genelinde en iyi seçim sonucunu alacak kadrolardır. Dolayısı ile bunun Genel Merkez tarafından da kabul göreceğini düşünüyoruz. Adaylık başvurular bittikten sonra yakın bir zamanda, hakim huzurunda yapılacak ön seçimin YSK tarafından açıklanan belli bir takvimi var. Bu takvime uymak zorundayız. Ancak biz parti içerisinde örgüt olarak sandığı koyup, Genel Merkezimizin de onayı ile tüm üyelerimiz ile bir eğilim yoklaması yapmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili hem adaylarımızdan hem de üyelerimizden yoğun bir talep var. CHP, kendine güvenen, üyelerinin desteği ve onayını alarak yerini almış adaylarla göreve geldiğinde çok daha verimli ve keyifli olacak. Burada ki sandığı koyduktan sonra, sandığı kapatıp Ankara’ya göndermeyeceğiz. Sandığı  açacağız, ortaya koyacağız ve hep beraber şeffaf bir şekilde sayacağız. Herkes örgüt içerindeki kendi karşılığını görmüş olacak. Bunu tamamlayıcı bir unsur olarak kamuoyu araştırmaları yapılıyor. Bunu dışında STK’lardan ve Meslek Örgütlerinde Çanakkale’deki farklı kesimlerden partili olmadığı halde Çanakkale’de yaşamanın değerini CHP Genel iktidarından geçtiğini ilen bir çok kesimden de bu sürece dair öneri ve eleştiriler alıyoruz. Bunlarında bütünleştiği bir liste aday kadrosu oluşacak. Bu bizim özlediğimiz ve keyifle içerisinde yer almaktan paydaşı olmaktan onur duyduğumuz bir süreç” dedi. 
 
“Her seçimi bir sonraki dönemin ilk basamaklarıdır”
Uyanık son olarak; “Yerel yönetimlerdeki güçlü varlığımızın karşılığı, yurttaşlardan alacağımızın desteğinin genel hedefinin değişim ve sirkiniş açlığının da bir ifadesi olacağını düşünüyorum. Yerel seçimler, son 16 yılda ekonomide ve politikada, özgürlüklerde, Hukuk Devleti’nden ödün vermeyen Parlamenter Sistemin bir şekilde işlevsizleştirilmesine karşı, geleceğe kaygı ile bakan insanların geleceğe güvenle baktıkları, ekmek, hak, adalet ve hukuk peşinde olmadıkları bir ülkede, bunların hepsini vatandaşlarla huzur içerisinde yaşayacağız. Yerel seçimlerin, ürettiğini hakça paylaşan, olgunlaştıracakları bir ülkenin, yönetimin ve anlayışın ilk adımları olmasını diliyoruz. Seçmen sadece yerel yöneticileri seçmeyecek. Mevcut iktidarında varlığını değerlendirmiş olacak. Her seçim, bir sonraki dönemin ilk basamaklarıdır. Bu anlamı ile bu seçimleri çok değerli ve önemli buluyoruz” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş