Turşuluk biberlerin fiyatları tatları kadar acı

Kış hazırlıkları için pazarlarda turşuluk salatalık ve biber arayan vatandaşlar, geçen seneye göre artan fiyatlarla karşılaştı. Turşu yapmanın tam zamanı olan bu dönemde, turşuluk salatalık kilosu 35 liradan, turşuluk biber kilosu ise 50 liradan satılıyor.

1554

Kış hazırlıkları başladı. Sofraların vazgeçilmezi turşu için, turşu sevdalıları pazarın yolunu tuttu. Kentin en büyük pazarı olan Cuma pazarında, en uyguna turşuluk salatalık ve biber arayışı başladı. Fiyatlar geçtiğimiz seneye göre cep yaktı. Turşuluk salatalık fiyatları, geçen seneye göre 5 lira artış gösterdi. Bu artışın nedeni ise üretimde yaşanan azalma ve talebin fazla olması olarak gösteriliyor. Kornişon olarak bilinen en küçük boy salatalık, geçen sene 20-25 lira arasında satılırken, bu sene 35 liradan başlıyor. Diğer boy salatalıklar ise 30, 25 ve 20 liradan alıcı buluyor.

Turşuluk fiyatları cep yakıyor

Turşuluk biber fiyatları da turşuluk salatalık gibi yükselişe geçti. Bu yükselişin nedeni ise biber üretiminin azalması ve jelepano biber gibi yeni çeşitlerin talep görmesi olarak açıklanıyor. Turşuluk biber kilosu, 40-50 lira arasında değişiyor. Jalapeno biber ise 40 liradan satılıyor. (Damla Yeltekin)

Diğer Turşu haberlerimiz...

Salatalık turşusu nasıl yapılır? Şeker eklenmeli mi, tuz miktarı nedir ve sirkesiz yapılabilir mi?

Acı Biber Turşusu nasıl yapılır? Acı biber turşusu sıcak suyla kurulur mu?

Kornişon Turşu Nasıl Yapılır? En Pratik ve En Lezzetli Tarifler

Paylaş