TUBİTAK 60'ıncı yaşını kutladı

TUBİTAK, kuruluşunun 60'ıncı yaşını kutladı. 60'ıncı yılının kutlandığı toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır katılım sağladı.

515
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır TUBİTAK'ın kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen toplantıya katıldı. Bakan Kacır, ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirildiğini belirterek, "Biraz testler uzadı ama sözü aldık. İnşallah Mart 2024'te Türksat 6A'yı da İMECE gibi başarıyla uzaya göndereceğiz" sözlerine yer ver verdi.

Kacır, toplantıda yaptığı konuşmada, kurumun yenilikçi ve girişimci anlayışıyla bilim ve teknoloji ekosistemine öncülük ettiğini söyledi. TÜBİTAK'ın ülkenin araştırma kabiliyetlerini güçlendirerek bilim, teknoloji ve AR-GE ekosisteminin altyapısının ilk adımlarını attığını vurgulayan Kacır, kurumun "Milli Teknoloji Hamlesi"nin bayrak taşıyıcısı olduğunu bildirdi. Kacır, "Milli Teknoloji Hamlesi"nin başarıyla gerçekleştirilmesinin, teknolojiyi tüketen değil, geliştiren ülke olmak, güçlü, teknolojide lider ve yetkin sanayiyle mümkün olacağını dile getirdi. Bu nedenle TÜBİTAK sanayi destek programlarıyla AR-GE ve inovasyon kabiliyetlerini artırdıklarını belirten Kacır, bir yandan da özel sektörün AR-GE kültürünü sahiplenmesini, teknoloji ve inovasyon odaklı projeler geliştirilmesini sağladıklarını anlattı.
(Nilay Günay)
Paylaş