havadurum

Sude Zülal Güler kimdir? Gönül Dağı’nın yeni yıldızı Sude Zülal Güler’in hayatı, kariyeri ve daha fazlası!

Sude Zülal Güler, son dönemin en çok konuşulan oyuncularından biri. Genç yaşına rağmen birçok dizi ve filmde rol alan güzel oyuncu, şimdi de Gönül Dağı dizisinde Yeşim Soner karakteriyle izleyicilerin karşısına çıkıyor. Peki, Sude Zülal Güler kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde oynadı, sevgilisi kim? İşte Sude Zülal Güler hakkında merak edilenler…

3686

Sude Zülal Güler, 25 Ağustos 2001 yılında İstanbul’da doğdu. Makedonya kökenli olan Güler, 2013 yılında rol aldığı “Çınar” dizisi ile oyunculuk kariyerine başladı. 2018 yapımı “Keşif” filmi ile de beyaz perdeye adım atan Sude Zülal Güler ayrıca, Mayıs Kraliçesi, Muhteşem Yüzyıl Kösem, İsimsizler, Şeref Sözü, Kazara Aşk, Gülümse Kaderine, Tozluyaka Mavi Güneş ve Öğrenci Evi gibi yapımlarda rol aldı. Sude Zülal Güler, 2023 yılında başlayan Gönül Dağı dizisinde Yeşim Soner karakterini canlandırıyor. Sude Zülal Güler’in sevgilisi ise oyuncu Doğukan Güngör’dür.

Sude Zülal Güler kimdir?

Sude Zülal Güler, 25 Ağustos 2001 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Makedonya Üsküp kökenlidir. Eğitim hayatına İstanbul’da başlayan Sude Zülal Güler, Cengiz Anadolu Lisesi’ni tamamladıktan sonra üniversite eğitimine konservatuvar hazırlık süreci ile devam etti2. Oyunculuk kariyerine ilk kez 2013 yılında “Çınar” dizisiyle adım attı. Ardından 2015 yılında Mayıs Kraliçesi dizisinde “Pınar” rolü ile ekranlarda yer aldı. 2016 yılında “Muhteşem Yüzyıl Kösem” dizisinde “Ayşe Sultan” karakterine hayat verdi. 2017 yapımı “İsimsizler” dizisinde “Biruske” rolünü canlandırdı. 2018 yılında “Keşif” filminde “Esma” karakteriyle rol aldı. Sude Zülal Güler, 2020 yılında “Şeref Sözü” dizisinde İsra Adabeyli karakterini, 2021 yılında “Kazara Aşk” dizisinde Şimal Karadeniz karakterini ve “Öğrenci Evi” dizisinde Esra karakterini oynadı. 2022 yılında “Gülümse Kaderine” dizisinde Yaren (Gülsün Güneş) karakterini ve “Tozluyaka Mavi Güneş” dizisinde Mavi Güneş karakterini canlandırdı. 2023 yılında başlayan “Gönül Dağı” dizisinde Yeşim Soner karakterini oynuyor.

Sude Zülal Güler’in kariyeri

Sude Zülal Güler, oyunculuk kariyerine başladığı günden bu yana birçok başarılı ve sevilen yapımın kadrosunda yer aldı. En büyük çıkışını 2016 yılında Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Ayşe Sultan karakteri ile yaptı. Bu dizideki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Güler, daha sonra İsimsizler, Şeref Sözü, Kazara Aşk, Gülümse Kaderine, Tozluyaka Mavi Güneş gibi dizilerde başrol ve yardımcı oyuncu olarak rol aldı. Güler, ayrıca 2018 yılında Keşif filminde Esma karakteriyle beyaz perdeye de adım attı. Güler, şimdilerde ise Gönül Dağı dizisinde Yeşim Soner karakterini canlandırıyor. Güler, bu karakterle hem komedi hem de dram yönünü gösteriyor. Güler, oyunculuk kariyerinin yanı sıra reklam yüzü olarak da çalıştı. Teknosa, Anadolu Sigorta, Lezita, Cheetos, Microsoft, Tamek, Darüşşafaka Okulları, Maret gibi markaların reklam filmlerinde oynadı.

Sude Zülal Güler’in sevgilisi

Sude Zülal Güler’in sevgilisi, oyuncu Doğukan Güngör’dür. Doğukan Güngör, 1997 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Oyunculuk kariyerine 2017 yılında “Kırgın Çiçekler” dizisiyle başladı. Daha sonra “Bir Zamanlar Çukurova”, “Kuzey Yıldızı İlk Aşk”, “Kardeşlerim” ve “Gönül Dağı” gibi dizilerde rol aldı.

Sude Zülal Güler’in ödülleri

Sude Zülal Güler, oyunculuk kariyeri boyunca birçok ödüle layık görüldü. İşte Sude Zülal Güler’in aldığı ödüller:

  • 2016 yılında Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisindeki Ayşe Sultan rolü ile 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı.
  • 2018 yılında Keşif filmindeki Esma rolü ile 55. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü aldı.
  • 2020 yılında Şeref Sözü dizisindeki İsra Adabeyli rolü ile 47. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne aday gösterildi.
  • 2021 yılında Kazara Aşk dizisindeki Şimal Karadeniz rolü ile 48. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Romantik Komedi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı.
  • 2022 yılında Gülümse Kaderine dizisindeki Yaren (Gülsün Güneş) rolü ile 49. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Dram Kadın Oyuncu” ödülüne aday gösterildi.
  • 2023 yılında Gönül Dağı dizisindeki Yeşim Soner rolü ile 50. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Komedi Kadın Oyuncu” ödülüne aday gösterildi.

(Şerife Turhanlı)

Paylaş