havadurum

Starlink, Türkiye’ye geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, yaptığı açıklamada SpaceX yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde Starlink’in Türkiye’ye geleceğini duyurdu.

1199

SpaceX’in Starlink internet hizmeti birçok ülkede faaliyet gösteriyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, paylaşmış olduğu bir X gönderisinde Elon Musk’ın uydu interneti Starlink’in Türkiye’de faaliyet gösterebilmesi için adımların atıldığını duyurdu. Ömer Fatih Sayan yaptığı paylaşımda “Alçak yörünge uydu hizmeti sunan Starlink, ülkemizde de faaliyette bulunmak istediklerine dair taleplerini iletmişlerdi. Bu taleplerine istinaden, bugün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuzda SpaceX yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı neticesinde; 25 Eylül 2023 Pazartesi günü uydu hizmetleriyle ilgili paydaşlarımız başta olmak üzere tüm haberleşme sektörümüz ve kamuoyu görüşlerini alacağız” ifadelerine yer verdi.

Starlink’in ücreti ne kadar?

Starlink fiyatı ise bölge ve ülke bazlı değişiklik gösterebiliyor. Starlink’in standart aylık fiyatı 90 dolar ancak bu fiyat pakete göre 1.500 dolara kadar çıkabiliyor. Bununla birlikte tek seferlik bir Starlink donanımı da satın almak gerekiyor. Bunun da taban fiyatı 599 dolar. Bu fiyat ev tipi sabit kullanım için geçerli. Ancak daha yüksek hız, bant genişliği veya mobilite gibi ihtiyaçlar gerekiyorsa 2 bin 500 dolarlık donanımı almak gerekiyor. Starlink, 25 ile 220 Mbps internet hızı sunuyor.

(Erhan Taylan)

Paylaş