Siyasi ve bürokratlar; "Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz"

1217

 

 

Türkiye İdlib bölgesine yoğun askeri sevkiyat gerçekleştirirken, Suriye ordusu gece saatlerinde bölgedeki TSK unsurlarına topçu atışı düzenledi. Saldırıda son açıklamalara göre 5`i asker 3`ü sivil olmak üzere 8 kişi hayatın kaybetti. Saldırının ardından Türkiye, Rusya ve Suriyeli yetkililerden ardı ardına açıklamalar yapılırken, İdlip’teki durumun daha da karmaşık hale gelmesinden çekiniliyor. Çanakkaleli bürokrat ve siyasiler şehit askerlere Allahtan rahmet, yaralı askerlere ise acil şifalar dilediler.  

Çanakkaleli siyasi ve bürokratlar şu mesajları paylaştılar.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek; “Suriye İdlib’de 5 askerimiz şehit. Şehitlerimize Allah`tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum...”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan; “İdlib`de çıkan çatışmada dört askerimizin şehit düştüğü, biri ağır dokuz askerimizin yaralandığı haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.”

AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Suriye`nin İdlib kentinde meydana gelen hain saldırı sonucunda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah`tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim. Milletimizin başı sağ olsun.”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “İdlib`de çıkan çatışmada dört askerimizin şehit düştüğünü, biri ağır dokuz askerimizin de yaralandığını öğrenmenin üzüntüsü içindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar; “İdlip`de dört askerimizin şehit, dokuz askerimizin yaralandığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Şehitlerimize Allah`tan rahmet yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.””

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan; “İdlib’de şehit olan Mehmetçiklerimize rahmet, ailelerine ve ulusumuza başsağlığı, yaralı askerlerimize şifa diliyorum.”

Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu; “İdlib`de rejim unsurları tarafından yapılan yoğun topçu atışı neticesinde 5 askerimiz şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah`tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim.”

Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan; “Suriye’nin İdlip bölgesinde hain teröristle çıkan çatışma sonucu 5 askerimizin şehit olduğunu derin bir üzüntüyle öğrendik. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”

CHP Eceabat İlçe Başkanı Övün; İdlib`de çıkan çatışmada dört askerimizin şehit düştüğünü, biri ağır dokuz askerimizin de yaralandığını öğrenmenin üzüntüsü içindeyim. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifa diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun.

CHP Çanakkale eski Milletvekili Ahmet Küçük; İdlip’ten acı haber 45 şehit. Rejim güçlerinin top atışı sonucu olduğu iddiası var. Korkulan oldu. Rejim ve Rusya güçleriyle çatışabiliriz. Allah korusun.

CHP Ezine İlçe Başkanı Caner Şahin; “Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçleri tarafından yapılan saldırı sonucu 5 askerimizin şehit olduğunu derin bir üzüntüyle öğrendim şehitlerimize Allah` tan rahmet yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” (Oya Koyuncu)

Paylaş