havadurum

Sen Türkülerini Söyle Kim Kazandı? Büyük Finalin Ardından Şampiyon Belli Oldu!

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Sen Türkülerini Söyle yarışması, türkü severleri ekran başına kilitledi. 10 hafta boyunca devam eden yarışmada, finale kalan Esra Abay ve Elif Kayacan, büyük ödül için ter döktü. Peki, Sen Türkülerini Söyle kim kazandı? Esra mı, Elif mi şampiyon oldu? İşte, Sen Türkülerini Söyle final sonucu ve detayları...

7530
Sen Türkülerini Söyle yarışması, TRT 1 ekranlarında izleyicilerle buluştu. Türk Halk Müziği'nin en güzel örneklerinin seslendirildiği yarışmada, finale kalan iki isim Esra Abay ve Elif Kayacan, jüri üyelerinin oylarıyla belirlendi. Süper finalde birbirinden güzel türküler söyleyen yarışmacılar, hem jüriyi hem de seyircileri büyüledi. Peki, Sen Türkülerini Söyle kim kazandı? Esra mı, Elif mi birinci oldu? İşte, Sen Türkülerini Söyle final sonucu ve detayları...

Sen Türkülerini Söyle Kim Kazandı?

Sen Türkülerini Söyle yarışmasının büyük finalinde, Esra Abay ve Elif Kayacan arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. Her iki yarışmacı da performanslarıyla jüri üyelerinden tam not aldı. Jüri üyeleri Emre Yücelen, Öykü Gürman, Aysun Gültekin, Cengiz Özkan ve İsmail Altunsaray, finale kalan yarışmacılara oylarını verdi. Emre Yücelen oyunu Elif'ten yana kullanırken İsmail Altunsaray Esra'yı daha çok beğendiğini ifade etti. Cengiz Özkan, ''Burada kaybeden yok, Türk Halk Müziği ve Türküler kazandı.'' diyerek kazanması için oyunu Esra'dan yana kullandı. Kazanan isim Öykü Gürman ve Aysun Gültekin'in oylarını da alan Esra Abay oldu. Esra şampiyonluğunu eşiyle kutladı.

Sen Türkülerini Söyle Büyük Ödülü Ne Kadar?

Sen Türkülerini Söyle yarışmasının şampiyonu Esra Abay, 500 bin lira para ödülünün de sahibi oldu. Esra Abay, aldığı ödülle ilgili olarak ''Çok mutluyum. Bu parayla hayallerimi gerçekleştireceğim. Aileme destek olacağım. Bu yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim.'' dedi.

Sen Türkülerini Söyle Final Türküsü ve Sözleri Nedir?

Sen Türkülerini Söyle yarışmasının şampiyonu Esra Abay, finalde ''Gönül Dağı'' isimli türküyü seslendirdi. Bu türkünün sözleri şöyledir:

Gönül dağına çıkıp seyreyledim Aman of aman of dağlar oy
Yiğidin birisi gönül almış gidiyor Aman of aman of gidiyor oy
Gönül almayınca bela okunur Aman of aman of okunur oy
Yiğidin birisi gönül vermiş gidiyor Aman of aman of gidiyor oy
Gönül verince de bağrım yanıyor Aman of aman of yanıyor oy
Yiğidin birisi gönül çalmış gidiyor Aman of aman of gidiyor oy
Gönül çalmak neymiş meğer bilmedim Aman of aman of bilmedim oy
Yiğidin birisi gönül yıkmış gidiyor Aman of aman of gidiyor oy

Sen Türkülerini Söyle Esra Abay Kimdir?

Sen Türkülerini Söyle yarışmasının şampiyonu Esra Abay, 1989 yılında Konya'da doğdu. Müziğe ilgisi küçük yaşlarda başladı. İlkokulda koro ve halk oyunları ekiplerinde yer aldı. Lise ve üniversite yıllarında da müzikle ilgilenmeye devam etti. Konya Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Evli ve bir çocuk annesi olan Esra Abay, halen Konya'da yaşıyor ve bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyor. Sen Türkülerini Söyle yarışmasına katılarak sesini tüm Türkiye'ye duyurdu.
(Haber Merkezi)
Paylaş