havadurum

Ogeday Kimdir? Survivor Şampiyonundan Dizi Yıldızına

Ogeday Girişken, hem sporcu hem de oyuncu olarak başarılı bir kariyere sahip. Survivor 2017 yarışmasında şampiyon olan Ogeday, daha sonra Bir Litre Gözyaşı, Savaşçı ve Alparslan: Büyük Selçuklu dizilerinde rol aldı. Şimdi ise Survivor 2024 All Star yarışmasında tekrar kıyasıya mücadele ediyor. Peki Ogeday kimdir, kaç yaşında, nereli? Ogeday’ın hayat hikayesi, başarıları ve dizileri nelerdir? İşte Ogeday hakkında merak edilenler…

1512

Ogeday, hem sporcu hem de oyuncu kimliğiyle tanınan bir isim. Survivor 2017 yarışmasında şampiyon olan Ogeday, daha sonra Bir Litre Gözyaşı ve Savaşçı dizilerinde rol aldı. Şimdi ise Survivor 2024 All Star yarışmasında tekrar kıyasıya mücadele ediyor. Peki Ogeday kimdir, kaç yaşında, nereli? Ogeday’ın hayat hikayesi, başarıları ve dizileri nelerdir? İşte Ogeday hakkında merak edilenler…

Ogeday’ın Sporcu Kimliği

Ogeday Girişken, 1992 yılında Adana’da doğdu. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. Kürek sporuna ilgi duyan Ogeday, Fenerbahçe’de lisanslı bir sporcu olarak 10 yıl boyunca kürek takımında yer aldı. Litvanya’da düzenlenen U-23 Kürek Şampiyonası’nda 8. sırada tamamladı.

Ogeday’ın Survivor Macerası

  • Ogeday, 2017 yılında Survivor yarışmasına katıldı. Gönüllüler takımında yer alan Ogeday, parkurlardaki performansı, karakteri ve liderliğiyle dikkat çekti. Yarışmanın finalinde Adem Kılıççı ile karşılaşan Ogeday, halk oylaması sonucunda yüzde 53,5 ile Survivor 2017 şampiyonu oldu.
  • Ogeday, 2022 yılında Survivor 2022: All Star yarışmasına davet edildi. Ünlüler takımında mücadele eden Ogeday, yine parkurlarda gösterdiği başarıyla takım arkadaşlarının ve rakiplerinin saygısını kazandı. Ancak yarışmanın sonlarına doğru sakatlanan Ogeday, doktor raporuyla yarışmadan çekilmek zorunda kaldı.
  • Ogeday, 2024 yılında Survivor 2024 All Star yarışmasına tekrar katıldı. Mavi takımda yer alan Ogeday, yarışmanın ilk bölümünde kaptanlık oyununu kazanarak takım arkadaşlarını seçti. Ogeday, yarışmanın favorilerinden biri olarak gösteriliyor.

Ogeday’ın Oyunculuk Kariyeri

  • Ogeday, Survivor’dan sonra oyunculuk yapmaya başladı. 2018 yılında Bir Litre Gözyaşı dizisinde Teoman karakterini canlandırdı. Dizide, kanser hastası bir annenin oğlu olarak duygusal sahnelerde yer aldı.
  • Ogeday, 2019-2020 yılları arasında Savaşçı dizisinde Astsubay Çavuş Demir Döğer rolünü üstlendi. Dizide, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin seçkin birliklerinden olan Kılıç Timi’nin üyesi olarak aksiyon dolu sahnelerde oynadı.
  • Ogeday, 2021 yılında Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinde Prens Çortunel karakterine hayat verdi. Dizide, Selçuklu Devleti’nin kurucusu Alparslan’ın hayatını anlatan tarihi bir yapımda yer aldı.

Ogeday Hakkında Bilinmeyenler

  • Ogeday, 1.90 metre boyunda ve 90 kilodur.
  • Ogeday, Adanalı olmasına rağmen İstanbul’da yaşıyor.
  • Ogeday, sevgilisiyle birlikte bir kedi besliyor. Kedisinin adı Zeytin’dir.
  • Ogeday, Survivor 2017 yarışmasında kazandığı 500 bin TL’lik ödülün bir kısmını annesine ev almak için harcadı.
  • Ogeday, Survivor 2024 All Star yarışmasında kazanması halinde ödülüyle birlikte bir vakıf kurmak istediğini söyledi.
(ERHAN TAYLAN)
Paylaş