havadurum

NameDrop nasıl kullanılır? NameDrop nasıl kapatılır? NameDrop nedir?

NameDrop nasıl kullanılır? NameDrop nasıl kapatılır? NameDrop ile yeni tanıştığınız kişilerle iletişim kurmak artık çok kolay! iOS 17’in yeni özelliği için detaylar haberimizde.

3871

iOS 17 ile gelen NameDrop özelliği, iPhone kullanıcılarının kişi bilgilerini daha önce hiç olmadığı kadar kolay ve hızlı bir şekilde paylaşmalarını sağlıyor. Bu özellik sayesinde, kartvizit kullanma ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve yeni tanıştığınız kişilerle iletişim kurmayı kolaylaştırıyor. Peki NameDrop nedir, nasıl kullanılır ve nasıl kapatılır? İşte NameDrop hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevapları!

NameDrop nedir?

NameDrop, Apple’ın iOS 17 ile tanıttığı yeni bir özelliktir. Bu özellik, kişi posterleri adı verilen kişiselleştirilmiş kartlar kullanarak, iPhone kullanıcılarının kişi bilgilerini birbirleriyle paylaşmalarını sağlar. Kişi posterleri, fotoğraf, memoji, monogram, renk şeması ve yazı tipi gibi çeşitli özelleştirme seçenekleri sunar. Ayrıca, kişi posterlerinde hangi bilgilerin paylaşılabileceğini de belirleyebilirsiniz. Örneğin; telefon numarası, e-posta adresi, sosyal medya hesapları gibi bilgileri ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz.

NameDrop nasıl kullanılır?

NameDrop’u kullanmak için, hem sizin hem de karşı tarafın iOS 17 işletim sistemine sahip olması ve NameDrop özelliğini açması gerekiyor. NameDrop’u açmak için Ayarlar > Genel > AirDrop > Aygıtları Bir Araya Getirerek seçeneğini aktif hale getirmeniz yeterli. Daha sonra, telefonunuzun üst kısmını diğer kullanıcının telefonunun üst kısmına yaklaştırın. Eğer her iki cihazda da NameDrop açıksa, karşı tarafın adı ve fotoğrafı ekranda görünecektir. Kişi bilgilerini paylaşmak için, karşı tarafın adına dokunun. Karşı taraf da sizin adınıza dokunursa, iletişim bilgileriniz otomatik olarak Rehber uygulamasına kaydedilecektir.

NameDrop nasıl kapatılır?

NameDrop’u kapatmak isterseniz, Ayarlar > Genel > AirDrop > Aygıtları Bir Araya Getirerek seçeneğini pasif hale getirmeniz yeterli. Böylece, telefonunuzu başka bir iPhone’a yaklaştırsanız bile, NameDrop çalışmayacaktır.

NameDrop özelliği ile ilgili daha fazla bilgi için Apple’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. (Damla Yeltekin)

Paylaş