"Masallarla Büyüyorum" projesinin açılışı gerçekleşti

Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğü, çocuklara millî ve kültürel değerleri masallar aracılığıyla tanıtmayı hedefleyen "Masallarla Büyüyorum" projesinin açılışını gerçekleştirdi.

143

Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Masallarla Büyüyorum" projesinin açılışı, Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi'nde İl Millî Eğitim Müdürü Mine Hayta, Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven, Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Berna Aras, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Proje, Türk masallarının yeniden canlandırılması ve millî, manevi, kültürel değerlerimize ait masalların anlatılmasını amaçlıyor. AR-GE Birimi Öğretmeni Yonca İnce’nin koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında, Bilim ve Sanat Merkezi Masal Odası'nda Sınıf Öğretmeni Sevil Yıldız tarafından anaokulu ve ilkokul 1 ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik masal anlatımı etkinliği yapıldı.

Etkinliğin ardından öğrenciler, merkezde Çanakkale'nin tanıtımını konu alan bir çizgi film izleyerek hem eğitici hem de eğlenceli bir zaman geçirdiler.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş