havadurum

Kurtlar Vadisi’nin Efsane Karakteri Memati Baş Kimdir? Hayatı, Aşkları, Ölümü ve Gerçek Hayattaki Hali Nelerdir?

Kurtlar Vadisi dizisinin en sevilen karakterlerinden biri olan Memati Baş’ın hayatı, aşkları, ölümü ve gerçek hayattaki hali…

2302

Kurtlar Vadisi dizisi, Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu ve en çok izlenen yapımlarından biri. Dizinin başrol oyuncularından biri olan Memati Baş karakteri ise izleyicilerin gönlünde taht kurdu. Peki, Memati Baş kimdir? Gerçek hayatta nasıl biri? Hangi olaylarla karşılaştı? İşte, Kurtlar Vadisi’nin efsane karakteri Memati Baş’ın hayatı…

Memati Baş Kimdir?

Memati Baş, Kurtlar Vadisi serisinin kurgusal karakterlerinden biridir. Gürkan Uygun tarafından canlandırılmıştır. Memati, çocukken düştüğü hapishanede kendisini öldürmek isteyen kişilerden kurtaran Süleyman Çakır’ın sağ kolu olmuş, ölümüne kadar sadık kalmıştır. Çakır’ın vurulmasından sonra Polat Alemdar’ın en yakın dostu olmuş ve ona “Usta” diye hitap etmiştir. Memati, sokaklardan geldiği için fevri ve acımasızdır. Onun için sorun her zaman somut olmalıdır ve çözümler basittir. Olayların perde arkasıyla ilgilenmez. Polat Alemdar, operasyonlarda Memati’yi sağ kolu olarak kullanır. Doğrudan sonuca ulaşma yeteneği Memati’nin en önemli özelliğidir.

Memati Baş’ın Aşk Hayatı

Memati Baş, Kurtlar Vadisi dizisinde birçok aşk yaşadı. Bunlardan ilki, Nesrin adında bir kadındı. Nesrin, Memati’yi kullanarak Armatör Cemal’in planlarını öğrenmeye çalıştı. Memati, bunu fark edince Nesrin’i öldürmek için Rus Selim’in evine girdi. Ancak yakalandı ve ölümüne dövüldü. Çöpçüler tarafından bulundu ve uzun süre hastanede yattı.

Memati’nin ikinci aşkı, Yalçın Bulut tarafından gönderilen Gamze Güneş’ti. Memati, Gamze’ye aşık oldu ve birlikte yaşamaya başladılar. Ancak Gamze, Fuat Tamer Tataroğlu ile evlenmek zorunda kaldı. Fuat, Gamze’yi öldürdü ve uyuşturucu krizine girdi. Memati, bunu öğrenince evi bastı ve Fuat’ı bileklerini keserek öldürdü. Memati’nin Gamze’den “Ali Memati” adında bir oğlu vardı. Ancak o da Ersoy Ulubey tarafından katledildi.

Memati’nin son aşkı, Çakır’ın kızı Selvi’ydi. Selvi, ilk başta Tozcu Yaşar’ın oğlu Kenan’la sevgiliydi. Ama Kenan, ona tecavüz etmeye kalkınca onu öldürdü. Memati, Selvi’ye sahip çıktı ve onunla evlenmeye karar verdi. Ancak düğün günü Memati, vurularak öldürüldü. Selvi ise kayıplara karıştı.

Memati Baş’ın Ölümü

Memati Baş, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin 162. bölümünde öldü. Kendi düğününde, Polat Alemdar’ın düşmanları tarafından vuruldu. Polat, Memati’nin intikamını almak için düğün salonunu bastı ve katilleri öldürdü. Memati, Polat’ın kollarında son nefesini verdi. Memati’nin ölümü, dizinin hayranlarını derinden üzdü. Memati, Kurtlar Vadisi’nin en sevilen ve en sadık karakterlerinden biriydi.

Memati Baş’ın Gerçek Hayattaki Hali

Memati Baş karakterini canlandıran Gürkan Uygun, 27 Mayıs 1974’te Sakarya’nın Kocaali ilçesinde doğdu. Tiyatro eğitimi aldı ve birçok tiyatro oyununda rol aldı. Kurtlar Vadisi dizisinde Memati rolüyle ünlenen Uygun, daha sonra Kurtlar Vadisi Pusu, Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Filistin ve Kurtlar Vadisi Gladio filmlerinde de aynı karakteri oynadı. Memati’nin ölümünden sonra Kurtlar Vadisi serisinden ayrılan Uygun, başka dizilerde ve filmlerde de rol aldı. Uygun, evli ve iki çocuk babasıdır.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş