Keçe Sanatçısı Yıldırım’ın portreleri, "Bir Yüzüm Keçe" ziyaretçilerini bekliyor

Çanakkale Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde, Keçe Sanatçısı Hande Sümer Yıldırım’ın portre eserlerinden oluşan "Bir Yüzüm Keçe" sergisinin açılışı yapıldı.

493

Kültür ve Turizm Bakanlığı Keçe Sanatçısı Hande Sümer Yıldırım’ın ilk kişisel sergisi olan "Bir Yüzüm Keçe" sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen etkinliğin açılışını; Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez gerçekleştirdi. Açılışta kurdele olarak saten değil, kırmızı keçe ip kesildi.

Açılışın akabinde; sergiyi gezerek eserler hakkında sanatçıdan bilgi alan protokol üyeleri, serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti ve çalışmalarda başarılar diledi.

Sergi hakkında bilgi veren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Dekor ve Kostüm Bölümü mezunu Hande Sümer Yıldırım, "2015 yılında keçe üzerine eğitim almaya başladım. O zamandan beri keçe çalışmalarıma devam ediyorum. Aynı zamanda eğitim veriyorum. İstanbul’dan buraya göç edeli 3 sene oldu. Burada atölyelere devam ediyorum. Kişisel sergimde hem geleneksel keçeyi hem de keçe iğnelemeyi kullandım. Farklı stil ve tekniklerle kullanmayı arzu ettim. Çünkü insanlara gelenekseli bir şekilde iletmek lazım. Geleneksel bir süre sonra sıkıcı hale geliyor olabilir. Onları bu döneme uyarlayarak sunmayı arzu ediyorum. Amacım da bu kadim sanatın olabildiğince yayılması... Bu sergide insan portreleri üzerine çalışmalar var." dedi.

"Bir Yüzüm Keçe" sergisi, 27 Ekim Pazar gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş