havadurum

Karabiga'da Semih Kırbaç rüzgarı

Karabiga Belediye Başkan Aday Adaylığı'nı açıklayan CHP Karabiga Belde Başkanı Semih Kırbaç, yoğun katılım ile gerçekleştirilen kahvaltı programında vatandaşlarla bir araya geldi.

989

Karabiga'da yerel seçime hazırlıklar devam ederken, Karabiga Belediye Başkan Aday Adaylığı'nı açıklayan CHP Karabiga Belde Başkanı ve esnaflardan Semih Kırbaç, yapmayı planladığı kahvaltılı toplantıya 500'e yakın katılım sağlanınca, toplantı alanında miting havası oluştu. Seçim sürecine ilişkin konuşan Kırbaç; "Ben artık Karabigamızın sorunlarını yaşayan, çilesini çeken, güzel günlerini bilen, eksikliklerini hisseden, olması gereken yeri hedefleyen, kazansa da kaybetse de Karabiga'da yaşamını sürdürecek insanların sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"Beni hepiniz çok iyi tanıyorsunuz"

Semih Kırbaç adına düzenlenen buluşmaya CHP Karabiga Belde Teşkilatı, İyi Parti Karabiga Belde Başkanı Tahsin Sezer ve yönetimi ile belediye meclis üyeleri ve Karabigalılar katılım sağladı. Misafirleri kapıda karşılayan Semih Kırbaç, tek tek tüm masaları dolaşarak katılan herkesle sohbet etti. Gerçekleştirilen kahvaltıda Karabiga'da yaşadığını, Karabigalıların kendisini ve ailesini iyi tanıdığını söyleyen Semih Kırbaç; "Beni hepiniz çok iyi tanıyorsunuz. Çocukluğumda, iyi günümde, kötü günümde hep sizlerin desteğini gördüm. Sizler sayesinde, mahalledeki komşuluk ve akrabalık bağlarımız sayesinde bugün burada sizlere hitap edebiliyorum. Ben de sizleri çok iyi tanıyorum. Birlikte uzun yıllarımız geçti. Hepimiz Karabigamızın yakın zamanlarını çok iyi biliyoruz. İşte tüm ekibimizi de böyle hepinizin iyi bildiği, beldemizi iyi tanıyan, doğru, dürüst arkadaşlarımızdan oluşturacağız. Ben artık Karabigamızın sorunlarını yaşayan, çilesini çeken, güzel günlerini bilen, eksikliklerini hisseden, olması gereken yeri hedefleyen, kazansa da kaybetse de Karabiga'da yaşamını sürdürecek insanların sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum. Ben Semih Kırbaç olarak bu yolculuğa tek başıma çıkamam. Sizlerin desteği olmadan ben bu mücadeleyi tek başıma kazanamam. Biz hep birlikte olursak kazanabiliriz. Bir elin nesi var, iki elin sesi var diyerek ne güzel söylemiş atalarımız" şeklinde konuştu.

"Beldemizin en önemli eksikliklerinden biri kadınlarımızın istihdamı konusu"

Kadınlara istihdam yaratacak projelerinin olduğunu dile getiren Kırbaç; "Size bugün en çok önemsediğimiz hedeflerimizin birinden bahsetmek istiyorum. Beldemizin en önemli eksikliklerinden biri kadınlarımızın istihdamı konusu. Kadınlarımızı istihdam edebileceğimiz en az bir sektörü beldemize kazandırmakla ilgili ciddi çalışmalarımız var. Önümüzdeki süreçte bu konudaki çalışmalarımızla alakalı sizi bilgilendireceğiz. Kadınlarımız ve gençlerimiz için tüm gücümüzle çalışacağız. Gençlerimizle de en koşa sürede bir araya geleceğiz. Unuttum sanmayın" sözlerini kullandı.

"Altyapının yenilenmesi konusunda endişelerimiz var"

Karabiga'da yolları göreve geldikten sonra 1 yıl içinde tamamlayacaklarının sözünü veren Kırbaç; "Karabigada malum altyapı ve doğalgaz ile ile ilgili çok köklü bir altyapı tahribatı ve yenilemesi yapıldı. Özellikle altyapının yenilenmesi konusunda endişelerimiz var. Çok aceleye getirildi ve tüm beldenin her tarafı hemen hemen aynı zamanda kazıldı. Yapılan işçilik montaj inşallah doğru yapılmıştır. Ancak üst yapı ile ilgili halk arasında bazen biz yönetime gelirsek sokaklardaki parke işi kalır bunlar gelirse yapamaz endişesi yaratmaya çalışılıyor. Bu doğru değil sevgili hemşehrilerim. Aldığımız duyumlara göre 5-6 km lik otobüs güzergahının bedelini Cenal Elektrik Üretim AŞ'nin karşıladığı söyleniyor, kuvvetle ihtimal doğrudur. Kalan sokakların üst yapı yenileme işini, göreve geldikten sonra tam bir yıl içinde yapacağız ve bununla ilgili bizim de kendimize göre projelerimiz var. Hiçbir endişeniz olmasın" şeklinde konuştu.

"Biz bugün bir yolculuğa çıkıyoruz hep birlikte"

Seçim sürecinin uzun bir yolculuk olduğunu ve her Karabigalı'nın oyunun önemli olduğunu dile getiren Kırbaç; "Biz bugün bir yolculuğa çıkıyoruz hep birlikte. Uzun uzun konuşup vaktinizi almayacağım. Daha çok konuşacağız sizlerle, hep birlikte zaman geçireceğiz. Nice anılar biriktireceğiz. Her geçen gün daha kalabalık olmak için çalışalım lütfen. Her Karabigalı'yı ikna etmek için çalışalım. Sizlere çok güveniyorum. Karabigamızın aydınlık geleceği için çalışmanın zamanı geldi. Artık Yorulmak yok bize. Hayallerimiz gerçek olana kadar çok çalışmak var önümüzde. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Hepinizi çok seviyorum. Gülen yüzlerin zamanı geldi" dedi.
(Dilan Kaynak)

Paylaş