Kadın futbolunda bir ilk!

FIFA Kadınlar Dünya Kupasındaki marka elçilerini destekleyen Under Armour, tüm dünyada Clone Magnetico Elite 3'ü satışa sundu. Marka, Fenerbahçe'den İlayda Civelek ve Galatasaray'dan Berna Yeniçeri ile sponsorluk anlaşması da imzaladı.

869

Yapılan araştırmalar, genellikle erkek ayak anatomisine göre tasarlanan kramponların oyun esnasında kadınların sakatlık riskini arttırdığını ortaya çıkardı. Spor giyim ve malzemelerinin elit markası Under Armour, pek çok kadın ayağını ve futbol oynarken yapılan hareketlerin anatomisini inceleyerek sadece kadın futbolculara özel bir krampon üretti. Kadın ayak anatomisi baz alınarak üretilen Magnetico; Charged Cushioning ayak tabanı ile darbe enerjisini emerek hız kazandırır. Yumuşak burun kısmı ve esnek yapısıyla ayak formuna uyum sağlar, hangi yöne hareket edilirse edilsin hızı koruyarak çeviklik ve yön değiştirme performansında artış sunar. Yenilenen bilek bölümüyle ayakkabı rahatça giyilir ve oyun esnasında üst düzey bir kontrol sağlar. Krampon seçimine gereken özeni göstermek hem oyun kalitesini hem de beden hakimiyetini arttırdığı için, Magnetico kadınların antrenman ve yarış esnasında daha özgüvenli olmasını sağlıyor.

"Sporcunun en büyük destekçisi olacak"
Under Armour Ülke Genel Müdürü Aydın Kanatlı da "Misyonumuz sporculara ihtiyaç duydukları en iyi performans çözümlerini sunmak. Bu doğrultuda bu sezonun inovasyonu kadın kramponları üzerinde yapıldı. Devam eden FIFA Kadınlar Dünya kupası sürecinde de kadın ayak anatomisine uygun tasarlanan Clone Magnetico Elite 3, hedefe giden yolda gerçekleşen antrenman ve yarış etaplarında da sporcunun en büyük destekçisi olacak. Under Armour Türkiye olarak Clone Magnetico Elite 3 özelinde iki kadın futbolcu ile sponsorluk anlaşması imzaladık. Fenerbahçe'den İlayda Civelek ve Galatasaray'dan Berna Yeniçeri, yeni sezonda Under Armour sporcusu olarak sahalarda boy gösterecek." dedi.

"Bu sezon sahalarda çok daha yüksek performans sergileyeceğim"
Kadın futbolcular için özel olarak tasarlanan ve Türkiye'de bir ilke imza atan Clone Magnetico Elite 3 için gerçekleştirilen tanıtıma başarılı futbolcular İlayda Civelek ve Berna Yeniçeri de katıldı. Under Armour Clone Magnetico Elite 3 özelinde sponsorluk anlaşması imzalayan futbolculardan İlayda Civelek "Under Armour'un bu inovatif kramponlarıyla çalışmaya başladığımdan beri inanılmaz bir fark hissediyorum. Kadın futbolcular için özel olarak tasarlandığı, performansıma sağladığı katkıyla hemen kendini gösterdi. Resmi maçlarda sahaya Clone Magnetico Elite 3 kramponlarımla çıkmak için heyecanlanıyorum." diye konuştu. Berna Yeniçeri de aynı heyecanı paylaştığını belirterek şunları söyledi: "Her spor dalında kadınlar ve erkekler için ayrı tasarlanmış ayakkabıları, malzemeler oluyor. Futbolda bu çok önemli bir detay çünkü yanlış, anatominize uygun olmayan krampon hem performansınızı olumsuz etkiler hem de ciddi sakatlıklara yol açabilir. Under Armour'un biz kadın futbolcular için özel olarak ürettiği Clone Magnetico Elite 3 kramponlar sayesinde bu sezon sahalarda çok daha yüksek performans sergileyeceğim. Seyircimiz çok daha keyifli bir oyuna hazır olsun." Under Armour sporcularından Alman Milli takım forveti Laura Freigang de özel tasarlanan kramponları deneyen isimlerden biri oldu. Başarılı futbolcu Freigang, Clone Magnetico Elite 3 kramponlarıyla "sahadaki dönüşlerinde çok daha rahat hissettiğini" belirtti.
(Damla Yeltekin)

Paylaş