havadurum

Jülide İskenderoğlu Kimdir? Hayatı, Eğitimi, Siyasi Kariyeri

Çanakkale’nin sevilen siyasetçisi Jülide İskenderoğlu’nun hayat hikayesi, eğitim geçmişi ve siyasi kariyeri merak ediliyor. İşte, Jülide İskenderoğlu hakkında bilmeniz gerekenler. 7 Ocak tarihinde Ak Parti Aday Tanıtım Toplantısında Jülide İskenderoğlu, Ak Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak seçildi.

3162

AK Parti’nin kadın kollarında uzun yıllar görev yapan ve 2018 yılında milletvekili seçilen Jülide İskenderoğlu, Çanakkale’nin tanınmış isimlerinden biri. İnşaat teknikeri olarak başladığı iş hayatında kafe işletmeciliği de yapan İskenderoğlu, siyasete atıldığı günden bu yana birçok başarıya imza attı. 7 Ocak tarihinde Ak Parti Aday Tanıtım Toplantısında Jülide İskenderoğlu, AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak seçildi. Peki, Jülide İskenderoğlu kimdir? Hayatı, eğitimi, siyasi kariyeri nelerdir? İşte, detaylar…

Çanakkale Milletvekili ve Komisyon Sözcüsü

Jülide İskenderoğlu, AK Parti Çanakkale Milletvekili, T.B.M.M. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Sözcüsü, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanıdır. 1974 yılında Balıkesir’de doğan İskenderoğlu, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve 1 çocuk annesidir.

Eğitim Hayatı ve İş Deneyimi

İlk ve orta öğretimini doğduğu kentte tamamlayan İskenderoğlu, 1994 yılında üniversite eğitimi için geldiği Çanakkale’de 18 Mart Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İnşaat Teknikerliği bölümünden mezun oldu. 1997 yılında Çanakkale’de evlenerek iş hayatına atıldı. Kafe işletmecisi olarak uzun yıllar çalıştı.

Siyasi Kariyeri ve Sivil Toplum Faaliyetleri

Siyaset hayatına, daha sonra uzun yıllar boyu demokrasi zaferlerine tanık olacağı AK Parti’de başladı. İlk olarak 2003 yılında Çanakkale il Kadın Kolları yönetiminde görev alan İskenderoğlu, daha sonra sırasıyla; 2006 yılında AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Yerel Yönetimler Başkanı, 2009 yılında AK Parti Çanakkale İl Yönetim Kurulu Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

2010 yılında 12 Eylül referandumundan hemen önce AK Parti Genel Merkezi tarafından AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı olarak atanmasını takiben yapılan kongrede seçilerek İl Kadın Kolları Başkanı olarak görevine devam etti. 2015 yılı şubat ayında yapılan 4. Olağan İl Kadın Kolları Kongresinde 25. dönem Milletvekili aday adayı olmak amacıyla başkanlık görevini devretti.

4 Ağustos 2018 tarihinde yapılan AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde tekrar MKYK Üyesi seçilmiş, MYK Üyesi görevine getirilerek, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanlığı, Aralık 2017 ile Mart 2021 tarihleri arasında AK Parti Kadın Kolları Ege Bölgesi Koordinatörlüğü görevlerini yaptı.

HUBAN Kadınlar Kalesi, İnsanca Yaşam Derneği, Çanakkale Karadenizliler Dayanışma Derneği, Çanakkale Şehitlerine Vefa Derneği gibi çeşitli sivil toplum örgütlerinde faaliyetlerde bulunan İskenderoğlu, halen milletvekilliğinin yanı sıra T.B.M.M. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Sözcüsü görevlerini de sürdürmektedir.

7 Ocak tarihinde AK Parti Aday Tanıtım Aday toplantısında, Jülide İskenderoğlu Çanakkale Belediye AK Parti Adayı olarak seçildi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş