havadurum

Jet Li Öldü Mü? Dövüş Sanatları Ustası Jet Li'nin Son Durumu

Dövüş sanatları filmlerinin efsane ismi Jet Li’nin son fotoğrafı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 59 yaşındaki oyuncunun yaşlanmış ve bitkin görünümü, hayranlarını endişelendirdi. Peki Jet Li öldü mü? Jet Li kimdir? İşte detaylar…

18594

Dövüş sanatları filmlerinin efsane ismi Jet Li, son zamanlarda sağlık sorunlarıyla gündeme geldi. 2018 yılında Tibet’te bir hayranıyla çekilen fotoğrafı, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Jet Li’nin kilo vermiş ve yaşlanmış görünümü, hayranlarını endişelendirdi. Peki, Jet Li öldü mü, sağlık durumu nasıl? İşte, Jet Li’nin son durumu hakkında bilgiler.

Jet Li’nin Sağlık Sorunu

Jet Li, 2010 yılında hipertiroidizm teşhisi konduğunu açıklamıştı. Hipertiroidizm, tiroid bezinin aşırı çalışması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalık, metabolizmayı hızlandırarak kilo kaybına, kalp çarpıntısına, sinirliliğe ve terlemeye neden olabilir. Jet Li, hastalığı nedeniyle dövüş sanatlarını bırakmak zorunda kaldığını ve ilaç tedavisi gördüğünü söylemişti.

2018 yılında Tibet’te bir hayranıyla çekilen fotoğrafında ise Jet Li’nin oldukça zayıf ve yaşlı göründüğü görüldü. Bu fotoğraf, sosyal medyada viral oldu ve Jet Li’nin ölüm döşeğinde olduğu iddiaları ortaya atıldı. Ancak Jet Li’nin menajeri Steven Chasman, bu iddiaları yalanlayarak, “Bunlar sadece 55 yaşındaki bir adamın kötü çekilmiş fotoğrafları. Jet Li’nin hipertiroidizmi var ama bu hayatını tehdit eden bir hastalık değil. Jet çok iyi” dedi.

Jet Li’nin Son Durumu

Jet Li, sağlık sorunlarına rağmen aktif bir hayat sürdürmeye devam ediyor. 2019 yılında Disney’in Mulan filminde İmparator rolünü oynadı. Ayrıca kendi kurduğu One Foundation adlı yardım kuruluşuyla da sosyal sorumluluk projelerine katılıyor. 2020 yılında koronavirüs salgınına karşı mücadele eden sağlık çalışanlarına destek vermek için bağış kampanyası başlattı.

Jet Li, aynı zamanda dövüş sanatlarının felsefesini ve kültürünü yaymak için çalışmalar yapıyor. 2020 yılında Tai Chi Master adlı bir belgesel dizisinde yer aldı. Bu dizide Jet Li, Tai Chi’nin tarihini, faydalarını ve uygulama yöntemlerini anlattı.

Jet Li’nin ölmediği ve sağlık durumunun iyi olduğu anlaşılmaktadır. Ünlü oyuncu, hem sinema hem de dövüş sanatları alanında başarılarını sürdürmektedir. (Haber Merkezi)

Paylaş