havadurum

İzmir’de Vapur Seferleri İptal mi? Seferler, Ne Zaman Başlayacak?

İzmir’de yaşanan olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle şehir içi vapur seferleri iptal edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDENİZ Genel Müdürlüğü, internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Olumsuz hava ve deniz koşulları sebebiyle arabalı vapur ve yolcu gemisi seferleri iptal edilmiştir.” ifadesini kullandı. Peki, İzmir’de vapur seferleri neden iptal edildi? Vapur seferleri ne zaman normale dönecek? İşte detaylar.

1491

İzmir’de olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle şehir içi vapur seferleri iptal edildi. İZDENİZ Genel Müdürlüğü, internet sitesinden yaptığı açıklamada, vapur seferlerinin iptal olduğunu duyurdu. Vapur seferlerinin ne zaman başlayacağı ise henüz belli değil. İşte İzmir’de vapur seferleri iptaliyle ilgili merak edilenler.

İzmir’de Vapur Seferleri Neden İptal Edildi?

İzmir’de son günlerde etkili olan sağanak yağış ve fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yaptı. Rüzgarın saatte 70-90 kilometre hızla esmesi, denizde dalga yüksekliğinin 4-6 metreye ulaşması, vapur seferlerinin güvenli bir şekilde yapılmasını engelledi. Bu nedenle, İZDENİZ Genel Müdürlüğü, tüm vapur seferlerini iptal etme kararı aldı.

İzmir’de Vapur Seferleri Ne Zaman Normale Dönecek?

İZDENİZ Genel Müdürlüğü, vapur seferlerinin ne zaman başlayacağına dair bir açıklama yapmadı. Ancak, hava durumunun iyileşmesi ve deniz koşullarının normale dönmesi halinde, vapur seferlerinin yeniden başlayabileceği tahmin ediliyor. İZDENİZ Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi ve sosyal medya hesapları5 üzerinden güncel duyuruları takip etmek mümkün. (Haber Merkezi)

Paylaş