havadurum

İstiklal Marşı’nı ilk kim okudu? İstiklal Marşı’nı ilk okuyan Milli Eğitim Bakanı kim?

İstiklal Marşı ilk kez nerede okundu? İstiklal Marşı’nı ilk okuyan Milli Eğitim Bakanı kim? Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla merak uyandıran soru: İstiklal Marşı'nı TBMM kürsüsünden ilk kez kim okudu? Bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik…

36385

İstiklal Marşı ilk kez nerede okundu? İstiklal Marşı hangi mecliste okundu? İstiklal Marşı’nı ilk okuyan milli eğitim bakanı kim? İstiklal Marşı ilk bestecisi kimdir? Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ATV ekranlarında büyük ilgi gören "Kim Milyoner Olmak İster" yarışması, sık sık merak uyandıran sorularıyla izleyicileri ekran başına kilitlemeye devam ediyor. Son günlerde ise "İstiklal Marşı'nı TBMM kürsüsünden ilk kez kim okumuştur?" sorusu hızla araştırılmaya başlandı. İşte bu tarihi sorunun cevabı...

İstiklal Marşı ilk kez nerede okundu?

İstiklal Marşı, TBMM tarafından kabul edildikten sonra ilk kez 17 Mart 1921 tarihinde Ankara’da Hacı Bayram Camii’nde okunmuştur. Camide düzenlenen törende, marşın yazarı Mehmet Akif Ersoy da hazır bulunmuştur. Marşın camide okunması, milletin bağımsızlık mücadelesine verdiği desteği ve inancı simgelemektedir.

İstiklal Marşı hangi mecliste okundu?

İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ikinci döneminde okunmuştur. Meclis, 23 Nisan 1920 tarihinde Ankara’da açılmış ve Kurtuluş Savaşı’nın yönetimini üstlenmiştir. Meclis, 1923 yılında Cumhuriyet’in ilanına kadar faaliyet göstermiştir.

İstiklal Marşı’nı ilk okuyan Milli Eğitim Bakanı kim?

İstiklal Marşı’nı TBMM kürsüsünde ilk okuyan milli eğitim bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver’dir. Tanrıöver, 12 Mart 1921 tarihinde mecliste yaptığı konuşmada, marşın kabul edilmesini teklif etmiş ve marşı bizzat kendisi okumuştur. Tanrıöver, aynı zamanda bir şair, yazar ve siyasetçidir.

İstiklal Marşı ilk bestecisi kimdir?

İstiklal Marşı’nın ilk bestecisi Osman Zeki Üngör’dür. Üngör, TBMM tarafından açılan marş yarışmasına katılmış ve eserini 24 Şubat 1921 tarihinde meclise sunmuştur. Üngör’ün bestesi, diğer katılımcılardan Ali Rıfat Çağatay, Edgar Manas ve İhsan Servet Künçer’in besteleriyle birlikte değerlendirilmiş ve en beğenilen eser seçilmiştir. Üngör, aynı zamanda bir keman virtüözü ve orkestra şefidir.(Haber Merkezi)

Paylaş