havadurum

İnci Yeşilyurt kimdir? Ünlü evlilik ve iletişim danışmanının hayatı, kitapları ve başarıları

İnci Yeşilyurt, evlilik ve iletişim danışmanı, yazar ve Aile Yaşamını Koruma Derneği Başkanı olarak tanınan bir isimdir. Peki, İnci Yeşilyurt kimdir, nereli, kaç yaşında? İnci Yeşilyurt’un hayatı, kitapları ve başarıları nelerdir? İşte, merak edilen soruların cevapları.

2433

İnci Yeşilyurt, Türkiye’de evlilik öncesi sertifikalı eğitimi projelendiren ve sosyal devlet politikası haline getiren ilk kişi olarak bilinmektedir. Ayrıca internet bağımlılığı, aile içi iletişim problemleri ve kadın erkek sorumluluğu gibi konularda da çözüm önerileri sunan bir evlilik ve iletişim danışmanıdır.

Evlilik ve iletişim konusunda uzmanlaşmış bir isim olan İnci Yeşilyurt, hem yazar hem de Aile Yaşamını Koruma Derneği Başkanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Özellikle eşler arasında yaşanan iletişim problemlerine sunmuş olduğu çözümler ile mutlu aile yaşantısına katkılar sağlayan Yeşilyurt, ülkemizde, ilk kez evlilik öncesi sertifikalı eğitimi projelendirmiştir. Peki, İnci Yeşilyurt kimdir, nereli, kaç yaşında? İnci Yeşilyurt’un hayatı, kitapları ve başarıları nelerdir? İşte, merak edilen soruların cevapları.

İnci Yeşilyurt Kimdir?

İnci Yeşilyurt, 1964 yılında Mersin Tarsus’ta doğmuştur. İlköğretim ve ortaöğretim eğitimini İstanbul Kültür Koleji ve Çavuşoğlu Koleji’nde tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi’nin ardından Inséad’da iletişim eğitimi almıştır. Evli ve iki çocuk annesidir.

İnci Yeşilyurt’un mesleki kariyeri

Evlilik ve iletişim danışmanı olarak çalışan İnci Yeşilyurt, Aile Yaşamını Koruma Derneği Başkanı olarak da görev yapmaktadır. Türkiye’de ‘erkekleşen kadınlar’, ‘mükemmel kadın mutsuz kadındır’, ‘internet üzerinden sanal kumalar var’, ‘konuşuyoruz ama anlaşamıyoruz’, ‘duygusal şiddet’ gibi söylemleri ile gündem oluşturmuştur. Kamuoyunun dikkatini özellikle internet bağımlılığı, aile içi iletişim problemleri ve kadın erkek sorumluluğu üzerine çekmiştir. Eşler arasında oluşan iletişim problemlerine önerdiği çözümler ile mutlu aile ve kariyer yaşantılarına da katkı sağlamıştır. Türkiye’de ilk kez evlilik öncesi sertifikalı eğitimi projelendirerek, ilk olarak İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesinde Evliliğin Püf Noktaları adı altında, ardından Evlilik Vizesi olarak hayata geçmesine katkı sağlamıştır. Evlilik öncesi eğitimin sosyal devlet politikası haline gelmesine neden olmuştur.

İnci Yeşilyurt’un kitapları

İnci Yeşilyurt, aile içi iletişim konularında 2007 yılından itibaren yayımlanmış 6 adet kitabı bulunmaktadır. Bu kitaplar şunlardır:

  • Aşkım Ayağını Denk Al (2007)
  • Beyni Bakire Aşıklar (2009)
  • Vitrinsizsiniz (2011)
  • Benim Kocam Çok Zor (2013)
  • Kadınlar Aşk İster Öküze Gider (2015)
  • Kocacığım İstersem Kölem Olursun (2017)

İnci Yeşilyurt’un başarıları

İnci Yeşilyurt, evlilik ve iletişim alanında yaptığı çalışmalarla birçok ödül ve takdir almıştır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • 2010 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Yılın Kadın Yazarı ödülü
  • 2012 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Yılın En Başarılı Kadın Yazarı ödülü
  • 2014 yılında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından Yılın En Başarılı Kadın Lideri ödülü
  • 2016 yılında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından Devlet Üstün Hizmet Madalyası

İnci Yeşilyurt hakkında son gelişmeler

İnci Yeşilyurt, 2023 yılında yeni bir kitap yayımlamaya hazırlanmaktadır. Kitabın adı “Evlilikte Mutluluğun Sırrı” olacaktır. Kitapta, evlilikte mutluluğu sağlayan faktörler, evlilikte karşılaşılan sorunlar ve çözümleri, evlilik öncesi ve sonrası dönemlerde yapılması gerekenler gibi konulara değinilecektir. Kitabın ön siparişi web sitesinden verilebilmektedir. Ayrıca İnci Yeşilyurt, 2023 yılında Türkiye’nin farklı şehirlerinde “Evlilik Vizesi” seminerleri düzenleyecektir. Seminerlerde, evlilik öncesi sertifikalı eğitimin önemi, evlilikte iletişim teknikleri, evlilikte uyum sağlama yolları gibi konular anlatılacaktır. Seminerlere katılmak isteyenler web sitesinden kayıt olabilirler. (Haber Merkezi)

Paylaş