İÇİMİZ YANDI...

560

 Şırnak`ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan coogeer tipi helikopter kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştüğü, yaşanan kaza sonucu ise 13 askerin yaşamını yitirdiği açıklandı. Düşen helikopterde ki personel içerisinde bulunan Gelibolulu Topçu Binbaşı Koray Onay’da şehit oldu. Şehit Binbaşı Onay’ın naaşı dün getirildiği Gelibolu’da resmi törenin ardından toprağa verildi.  TSK tarafından yaşanan kaza ile ilgili yapılan açıklamada; "31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır” denildi. 

 Binbaşı Onay, gözyaşları ile toprağa verildi

Yaşanana kaza sonrası, Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker İstanbul Çatalca Nakkaş Mahallesi Mezarlığı`nda, Şehit Yarbay Songül Yakut Malatya merkez Garnizon Şehitliği`nde, İstihbarat Binbaşı Koray Onay Çanakkale Gelibolu Şehitliği`nde, Kurmay Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Adana merkez Asri Mezarlığı`nda, Piyade Yüzbaşı Nuri Şener İstanbul Şişli Feriköy Mezarlığı`nda, Piyade Astsubay Kıdemli Başcavuş Mehmet Erdoğan Kayseri merkez Garnizon Şehitliği`nde ve Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç Osmaniye Düziçi Bostanlar Köyü`nde son yolculuğuna uğurlandı.  Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Yüzbaşı ilker Acar, Pilot Üsteğmen Abdulmutahip Kesikbaş, Astsubay Teknik Başçavuş Fevzi Kıral ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal`ın cenazeleri ise dün sabah saatlerinde kimlik tespiti için Ankara Adli Tıp Kurumu`na gönderildiği açıklandı. Binlerce Çanakkaleli vatandaş akşam saatlerinde Çanakkale’ye gelen Şehit Binbaşı Onay’ın cenazesini Gelibolu Şehitliği’nde toprağa verdi. 
 
İkinci acı Gökçeada’ya düştü 
Şırnak`ta yaşamını yitiren 13 rütbeli askerden Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın acısı da Gökçeada’ya düştü. Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın bir dönem Gökçeada Komando Alay Komutanlığı yaptığı öğrenildi…
 
Şehitler için hayat durdu
Yaşanan kaza sonrası tüm Türkiye yasa boğulurken, Çanakkale ise şehidine ağladı. Dün gerçekleştirilmesi gereken Beleyesi Meclis toplantısı Cuma saat 17’ye ertelenirken birçok programda iptal edilirken siyasiler ve kurumlardan başsağlığı mesajı geldi. 
 
Şehitler için yapılan başsağlığı mesajlarından bazıları şu şekilde; 
CHP Milletvekili Muharrem Erkek: Şırnak Şenoba`da hemşerimiz Çanakkaleli Binbaşı Koray Onay da şehit olmuştur. Türkiye bir yas evidir! 13 şehit, 80 milyon ağır yaralı var!
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan: Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında 13 vatan evladımız şehit düştü. Şehitlerimizden Gelibolulu Binbaşı Koray Onay’a ve tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Çanakkale’mizin ve Türkiye’nin başı sağ olsun.
Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar: Çok üzgünüz, acılıyız. Şırnak`ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde meydana gelen helikopter kazasında yitirdiğimiz 13 şehidimizden birisi de hemşerimiz Sinan Onay ağabeyimizin oğlu Binbaşı Koray Onay kardeşimizdir. Başımız sağ olsun, mekânı cennet olsun.
Çanakkale Barosu: Acı kaybımız Şırnak`ta meydana gelen helikopter kazasında Çanakkale Gelibolulu Binbaşı Koray Onay şehit düşmüştür. Şehidimiz Binbaşı Koray Onay`a ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, Çanakkale’mize ve milletimize başsağlığı diliyoruz.
Çanakkale Eğitim İş Sendikası Yönetim Kurulu: Şırnak`ın Uludere ilçesi yakınlarında havalandıktan kısa süre sonra gerilim hattına takılarak düşen askeri helikopterdeki 13 askerimizin şehit olması bizleri derinden üzmüştür. Eğitim-İş olarak, vatanımızın bütünlüğü için canları pahasına mücadele eden ve bu elim kazada yaşamını yitiren şehitlerimize rahmet, acılı ailelerine ve ulusumuza baş sağlığı diliyoruz. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş